Udland

58-årig østrigsk mand sigtes for at skjule stor familie i kælder

I ni år levede en søskendeflok på fem og deres far isoleret i et hemmeligt rum i en kælder i landsbyen Ruinerwold i det nordlige Holland.

En 58-årig mand skal torsdag stilles for en dommer i Holland, sigtet for ulovlig frihedsberøvelse og for at have skadet andre personers helbred. Det oplyser den hollandske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sker efter afsløringen af, at en søskendeflok på fem og deres far i ni år levede isoleret i en hemmelig kælder på en afsidesliggende gård. De fem søskende er i alderen 18 til 25 år, og gården ligger nær landsbyen Ruinerwold i den nordlige provins Drenthe.

Ifølge Reuters blev den 58-årige mistænkte, hvis navn hollandsk politi ikke oplyser, anholdt efter familien blev fundet i et hemmeligt rum i gårdens kælder.

Ifølge hollandske medier er den 58-årige mand fra Østrig, hedder Josef til fornavn og hans efternavn starter med B.. Han er angiveligt chef for den ældste af de fem søskende, en 25-årig mand.

Storebror flygtede

Den lokale tv-station RTV Drenthe har fortalt, at familien havde boet i kælderen i det øde beliggende hus og ventede på 'tidens afslutning'. Tv-stationen har oplyst, at nogle af familiens medlemmer 'ikke havde nogen idé om, at andre mennesker eksisterede'.

Ifølge flere hollandske medier, blandt dem De Telegraaf og RTV Drenthe var det den 25-årige storebror, der afslørede sagen, da han flygtede til et lokalt værtshus og bad om hjælp.

Han har fortalt, at familien ikke havde nogen kontakt med omverdenen i de ni år, men ifølge De Telegraaf var det på sociale medier, den 25-årige tog kontakt med omverdenen for fem måneder siden.

25-årig dukkede op på sociale medier

I maj dukkede han op på Twitter, og i juni og juli på Facebook og Instagram. På de sociale medier har han været optaget af klima og miljø, og han har blandt andet delt et indlæg med den svenske klimaktivist Greta Thunberg.

Den 25-årige har også haft en Linkedin-profil, og her har han oplyst at de fem søskendes mor døde i 2004, og at søskendeflokken har taget sig af deres far siden da.

Ifølge RTV Drenthe har den 25-årige storebror været ansat i et firma, som ejes af den nu 58-årige mand.

I løbet af den seneste måned har den 25-årige flere gange været på værtshuset i Ruinerwold, og han har også lagt billeder ud af pubben på de sociale medier.

Ifølge RTV Drenthe har hollandsk politi sat 25 efterforskere på sagen. De skal blandt andet efterforske, hvordan de fem børn kunne flyve under skole- og uddannelsesmyndighedernes radar. Flere af de fem søskende optrådte ikke i offentlige registre.