Udland

Hollandsk familie levede skjult i kælder i årevis

En familiefar og fem af hans formodede børn i alderen fra 18 til 25 år ventede på tidens ophør.

Hollandsk politi har fundet en søskendeflok på seks, som i årevis har levet isoleret i en hemmelig kælder på en afsidesliggende gård.

De fem søskende er i alderen 18 til 25 år og er blevet opdaget nær landsbyen Ruinerwold i den nordlige provins Drenthe.

Sammen med de fem søskende og deres far levede en 58-årig mand på gården. Han er anholdt for at nægte at samarbejde med politiet.

I første omgang mente man, at den 58-årige var faren til søskendeflokken, men det afkræfter den lokale borgmester Roger de Groot tirsdag aften i en pressemeddelelse. Det er stadig uklart, hvad mandens relation til familien er.

- Jeg har aldrig været ude for noget som dette, siger Roger de Groot.

Ventede på 'tidens afslutning'

Politiet undersøgte området, efter at det havde modtaget et tip fra nogen, som var bekymret over familiens forhold.

- Politiet fandt de voksne, siger de Groot og tilføjer:

- De levede isoleret. De har boet på stedet i ni år. Flere af børnene er ikke blevet registreret i fødselsregisteret og findes ikke i nogen officielle dokumenter.

Mange spørgsmål omkring familien er stadig uafklarede, og politiet har indledt en efterforskning, hvor 'alle scenarier' undersøges.

Den lokale tv-station RTV Drenthe, som var først med historien, siger, at familien havde boet i kælderen i det øde beliggende hus og ventede på 'tidens afslutning.' Tv-stationen hævder, at nogle af familiens medlemmer ikke 'havde nogen idé om, at andre mennesker eksisterede.'

Gården, hvor søskendeflokken har levet i årevis.

Ældste søn stak af - dukkede op på værtshus

Politiet blev sat på sagen, da en 25-årig mand, som skulle være familiens ældste søn, gik ind på et værtshus i en landsby søndag aften.

- Den langhårede, forpjuskede, uvaskede mand i gammelt tøj sagde, at han ikke havde været udenfor i de seneste ni år, siger barindehaveren Chris Westerbeek til RTV Drenthe.

- Han sagde, at han aldrig havde været i skole og virkede meget forvirret. Han sprog var meget barnligt, tilføjer Westerbeek.

Den 25-årige sagde til Westerbeek, at han var løbet væk fra sit hjem og havde brug for hjælp øjeblikkeligt.

- Så jeg ringede til politiet, siger Westerbeek.

Hvad der er blevet af søskendeflokkens forældre er endnu uvist.