Udland

Anklagemyndigheden i Nigeria færdig med bevisførelse i sag mod drabstiltalt dansk mand

En 54-årig dansk mand risikerer dødsstraf.

Anklagemyndigheden ved High Court i Lagos i Nigeria har afsluttet sin bevisførelse i sagen mod en 54-årig dansk mand, der er tiltalt for mordet på sin 37-årige nigerianske kone og parrets fireårige datter i april sidste år. Det skriver flere afrikanske medier, blandt dem Allafrica.com.

Den 54-årige dansker risikerer dødsstraf, hvis han bliver fundet skyldig i dobbeltdrab. Han nægter sig skyldig, har hans forsvarer Olasupa Shasore tidligere fortalt TV 2.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger fortsat er tilbageholdt i Nigeria, skriver Udenrigsministeriet i en mail til TV 2. I Udenrigsministeriet bekræfter man også, at man yder hjælp til den 54-årige dansker.

- Ambassaden og generalkonsulatet i Nigeria yder sædvanlig konsulær bistand. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke bidrage med yderligere oplysninger, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Under anklagemyndighedens bevisførelse er det blandt andet kommet frem, at den retsmedicinske ekspert, der havde ansvaret for obduktionen af den 37-årige kvinde og hendes datter, fik sin grad som retsmediciner efter at have gennemgået et 16 timer langt kursus fra Florida State University på nettet.

Anklagemyndigheden efter obduktion: Mor og datter død af slag

Det er også kommet frem i de nigerianske medier, at danskerens dna er fundet på den myrdede kvindes natkjole og under hendes negle - men ikke på den fireårige piges lig og heller ikke i det køkken, hvor ligene af de to blev fundet i april sidste år.

Anklagemyndigheden sagde ifølge afrikanske medier ved de indledende retsmøder i sagen, at den danske mand forsøgte at få det til at se ud, som om de to var blevet kvalt som følge af et gaslæk.

Anklagemyndigheden har ved et retsmøde hævdet, at danskeren bankede sin 37-årige kones hoved flere gange mod en væg og forgiftede parrets datter.

Men obduktionen af de to lig, der blev foretaget 10. april, fem dage efter drabene skete, viste ifølge anklagemyndighedens senere bevisførelse, at både mor og datter døde af omfattende skader efter slag.

Det er desuden kommet frem under forsvarerens krydsforhør af den retsmedicinske ekspert, at der kun er taget dna-prøver af den tiltalte og de to ofre, selvom der på drabstidspunktet også boede tre andre personer i lejligheden.

Det er også kommet frem, at der er fundet dna-spor efter en ukendt kvinde i køkkenet, hvor ligene blev fundet.

Den retsmedicinske ekspert har ikke kunnet gøre rede for, hvor mange personer der fik adgang til lejligheden fra det tidspunkt, ligene blev opdaget, og til han selv blev involveret - og dermed kan gerningsstedet altså have været kontamineret.

25. oktober indleder forsvaret ledet af danskerens forsvarer Olasupo Shasore sin bevisførelse i sagen ved Lagos High Court.

Forsvareren har tidligere i sagen præsenteret retten for et helt andet scenarie i sagen - et scenarie, der involverer den dræbte kvindes familie. Ifølge forsvareren havde danskeren og hans kone, som havde en karriere som sangerinde, betalt for kvindens stedfars og hans families bolig.

Stedfar nægter at stå bag drab

Olsapu Shasore har tidligere forklaret retten, at kvindens stedfar på dagen for drabet tog til den ejendom, hvor danskeren og hans kone og datter boede i Lagos, og at stedfaren og flere andre familiemedlemmer stod bag drabet på den 37-årige kvinde og hendes datter.

Ifølge Shasore er stedfaren og flere andre familiemedlemmer desuden fanget på overvågningskameraer i ejendommen dagen efter, hvor forsvaret mener, de kom for at fjerne et pengeskab, der tilhørte den 37-årige kvinde.

Den anklage har kvindens stedfar dog afvist under et retsmøde i sagen, og han har også afvist, at hans steddatter og hendes danske mand skulle have betalt for familiens bolig.