Udland

Strid mellem to af Englands mest kendte fodboldfruer

En sag mellem to fodboldfruer understreger problemerne i den britiske tabloidpresse.

Der udspiller sig lidt af et drama i det engelske kendismiljø i disse dage, efter Coleen Rooney, der er gift med den tidligere Manchester United-stjerne Wayne Rooney, offentligt har anklaget en anden fodboldfrue for at have solgt historier om hende til tabloidpressen.

Der er tale om Rebekah Vardy, som er gift med Leicester-stjernen Jamie Vardy, og hun benægter alle anklager.

- Det har gennem en årrække været en byrde i mit liv, og nu er jeg endelig kommet til bunds i sagen, skrev Coleen Rooney blandt andet i et opslag.

Hele balladen startede onsdag, da Coleen Roney lagde et længere skriv op på Twitter, hvor hun forklarede, at der gennem en årrække var blevet sendt historier fra hendes private Instagram-profil til den britiske tabloidavis The Sun.

Profilen var ellers kun for hendes nære venner og familie, og det bekymrede hende.

Coleen ”Wagatha Christie” Rooney

Efter et stykke tid fik Coleen Rooney dog mistanke om, at det var Rebekah Vardy, der stod bag de mange læk, og for at få bekræftet sin mistanke iværksatte hun en plan.

Alle undtagen Vardy blev blokeret fra profilen, og hvis strømmen af historier til pressen fortsatte, så var sagen klar.

Og det var præcis, hvad der skete.

- Gennem de seneste fem måneder har jeg lagt en række falske historier op på min profil for at se, om de ville finde vej til aviserne. Og gæt, hvad der skete – det gjorde de, skrev hun.

Den snedige plan gav hende efterfølgende navnet ”Wagatha Christie” i den britiske presse – en sammenskrivning af den kendte romandetektiv Agatha Christie og det engelske ord for en fodboldfrue, en ”wag” eller 'wifes and girlfriends'.

Efterforskere på sagen

På Instagram tog Rebekah Vardy til genmæle og benægtede Rooneys alvorlige anklage.

- Jeg har ikke brug for pengene, hvad ville jeg få ud af at sælge historier om dig, skriver Rebekah Vardy.

Men dramaet er langt fra slut. Rebekah Vardy skriver nemlig, at hun mistænker, at andre har haft uautoriseret adgang til hendes konto. Noget der ifølge The Guardian har fået hende til at hyre computereksperter til at undersøge sagen.

Unge piger vil være dem

Udtrykket ”wags” opstod under VM i fodbold i Tyskland i 2006, hvor koner og kæreste til de britiske landsholdsspillere rejste med til den tyske by Baden, hvor de brugte slutrunden på at shoppe, feste og hygge sig.

Det resulterede i en massiv dækning fra den britiske tabloidpresse, ikke mindst fordi den originale wag, Victoria Beckham, var med, og gjorde konerne til stjerner i sig selv.

Og ifølge TV 2s korrespondent i London, Divya Das, er de såkaldt ”wags” kendisser på linje med alle andre i de kulørte blade.

- Flere af dem har brugt muligheden for at deltage i realityprogrammer, talkshows og skrevet selvbiografier. Og der er unge piger, der følger dem på sociale medier, idoliserer dem og drømmer om et liv, hvor de selv bliver gift med en fodboldspiller, siger hun i Go’aften Live.

Perspektiv

Kynisk britisk tabloidpresse

I England er nogle medier villige til at gå ekstremt langt i jagten på den saftigste historie.

Det kom ikke mindst til udtryk, da News of the World måtte lukke efter 168 år, da det kom frem, at de havde benyttet hacking, afpresning og bestikkelse.

I forvejen er ejerne bag The Sun, der har bragt historierne om Coleen Rooney, News Group Newspapers, sagsøgt af prins Harry for at have hacket hans kone hertuginde Meghans telefon.