Udland

Diplomats hustru flygtede efter dødsulykke - nu blander Trump sig

Kvinden har påberåbt sig diplomatisk immunitet, inden hun forlod Storbritannien.

En potentiel diplomatisk krise mellem Storbritannien og USA er rykket et niveau op.

For nu går Donald Trump ind i den sag, som handler om en amerikansk diplomats kone, der er flygtet ud af Storbritannien, efter hun er mistænkt for at være skyld i en trafikulykke, som kostede den 19-årige Harry Dunns liv.

Ifølge Sky News siger Trump, at han har planer om, at Det Hvide Hus ”meget snart” vil tale med kvinden. Hun hedder Anne Sacoolas og har påberåbt sig diplomatisk immunitet. Hvis man skal tro præsidenten, vil hans hold forsøge at arrangere et møde mellem hende og Harry Dunns familie.

- Vi kommer til at tale med hende for at se, hvad vi kan gøre for at hele deres sår, siger Donald Trump.

Præsidenten er gået ind i sagen, efter at han modtog et opkald fra den britiske premierminister, Boris Johnson.

Kom ud fra militærbase

Den 19-årige Harry Dunn døde 27. august, da hans motorcykel blev ramt af en bil ved den amerikanske militærbase RAF Croughton i Northamptonshire.

Ifølge politiet kom bilen formentlig ud fra basen og drejede op på den forkerte side af vejen, hvor den ramte Harry Dunns motorcykel.

Bilisten stak af fra stedet, men den efterfølgende efterforskning betød, at politiet satte Anne Sacoolas under mistanke.

Hun nåede at blive afhørt, inden hun forlod Storbritannien, selv om politiet forsøgte at få amerikanerne til at give afkald på hendes immunitet.

- Please, please

Boris Johnson sagde tidligere på ugen til BBC, at han ikke synes, det er rigtigt at bruge sin diplomatiske immunitet på den måde.

- Og jeg håber, at Anne Sacoolas vil komme tilbage og deltage ordentligt i den undersøgelse, der sættes i gang her i landet, sagde Boris Johnson.

Også Harry Dunns forældre har været i medierne for at appellere til, at Anne Sacoolas vender tilbage til Storbritannien.

- Vi kan ikke sørge. Please, please, sørg for, at hun sætter sig tilbage i flyet, sagde hans mor, Charlotte Charles, til Sky News, mens hun til BBC har sagt:

- Hun har frarøvet os vores søn.

Kommer Anne Sacoolas ikke tilbage, vil forældrene tage til USA, hvor de vil forsøge at ændre hendes immunitet.