Udland

Video viser formodet gerningsmand affyre flere skud

Videobilleder fra skudangreb i den tyske by Halle viser mand i militært tøj, der affyrer skud. To personer meldes dræbt ved en synagoge.

Billeder fra den tyske by Halle, hvor to meldes dræbt efter en skudepisode, viser nu en mand affyre skud på en vej i Paulus-kvarteret byen.

Det oplyser den tyske tv-kanal Middeutche Rundfunk.

På billederne ses en mand med hjelm og i tøj af militært tilsnit affyre et sort våben ved siden af en koksgrå VW Golf Sportsvan. Det er uklart, hvem eller hvad han skyder mod.

Et øjenvidne fortæller til tv-kanalen, at en mand mødte op ved synagogen med et haglgevær og et automatvåben. Han kastede en granat og affyrede skud nær indgangen til den jødiske kirkegård.

Forsøgte at trænge ind i synagoge

Lederen af det jødiske samfund i Halle, Max Privorozki, siger til Der Spiegel, at en gerningsmand forsøgte at trænge ind i synagogen, men at synagogens sikkerhedsforanstaltninger forhindrede det.

På tidspunktet, hvor han talte med det tyske medie, var der 70 til 80 mennesker i synagogen.

Politiet oplyser, at de to ofre er en mand og en kvinde. Billeder fra tysk tv viser et tildækket lig cirka 30 meter fra indgangen til synagogen i Paulus-kvarteret.

Tildækket offer for skudepisoden ved Synagogen i Halle.

Tirsdag og onsdag er Yom Kippur, som er den største højtid i jødedommen, og der skulle i den forbindelse være et arrangement i synagogen. Det fremgår af en begivenhed på Facebook.

Ifølge nyhedsbureauet AP har det tyske forbundspoliti overtaget efterforskningen af sagen, hvilket typisk sker i sager, der handler om terrorisme og national sikkerhed.

En person skal være blevet anholdt i sagen, men det er uklart, om der er tale om gerningsmanden.

Det står endnu ikke klart, om der er flere end en gerningsmand.