Udland

Rival opkøber 555 Thomas Cook-butikker - kan redde op mod 2500 stillinger

Arkivfoto.  Tolga Akmen / Ritzau Scanpix

Luftfartsanalytiker har tidligere udtalt, at netop de fysiske butikker var en del af Thomas Cooks problem.

Den britiske rejsearrangør Hays Travel køber alle Thomas Cooks 555 butikker. Købet ventes at redde op mod 2500 job i Storbritannien. Det skriver BBC.

Rejseselskabet Thomas Cook gik konkurs i september efter langvarige økonomiske problemer.

I alt skulle omkring 600.000 feriegæster efterfølgende have hjælp til at komme hjem fra destinationer som Grækenland, Tyrkiet og Tunesien.

Hays Travel, som indtil videre har ejet 190 butikker i Storbritannien, siger til BBC, at virksomheden planlægger at genåbne alle de tidligere Thomas Cook-butikker med det samme.

- Thomas Cook er et elsket varemærke, som har haft mange talentfulde mennesker ansat. Vi ser frem til at arbejde med mange af dem, lyder det fra John og Irene Hays, som står bag selskabet.

Luftfartsanalytiker: Fysiske butikker en del af problemet

Tilbage i september lød det ellers fra luftfartsanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen, at netop de fysiske butikker var skyld i en del af Thomas Cooks finansielle problemer.

- Man var simpelthen for dårlig til at omstille sig og tilpasse sig en ny virkelighed, hvor den del af rejsemarkedet, der var vækst i, det var der, hvor mennesker selv går ind og booker deres lavprisflybillet på en bookingportal og bagefter selv finder et hotel, de vil bo på, sagde han til DR.

Spies stadig på markedet

Også den nordiske del af Thomas Cook, som danske Spies hører under, er også sat til salg. Her er der dog intet nyt om et opkøb.

- Vi står samme sted, som vi gjorde i september, da Thomas Cook gik konkurs, siger Lisbeth Nedergaard, som er kommunikationschef i Spies.