Donald Trump

CNN nægter at bringe Trump-reklamer

Ifølge tv-kanalen lever kampagnevideoerne ikke op til dens standarder. Fox News afviser "at censurere."

Den amerikanske nyhedskanal CNN har i denne uge afvist at bringe to tv-reklamer fra Donald Trumps valgkampagne frem mod præsidentvalget i 2020.

Ifølge CNN skyldes det, at videoerne indeholder:

  • urimelige angreb på tv-kanalens egne journalister
  • bevidste usandheder om rigsretsprocessen mod Trump
  • udokumenterede påstande om korruption rettet mod præsidentkandidat Joe Biden

Tim Murtaugh, der er kommunikationschef for Trumps valgkamp, fastholder, at reklamerne er ”helt korrekte og gennemgået af juridiske rådgivere”.

- CNN bruger hele dagen på at beskytte Joe Biden i deres programmer. Så det var ikke overraskende, at de også valgte at beskytte ham fra de sandfærdige reklamer, siger han ifølge New York Times.

Angriber Biden og journalister

Kampagnen har de seneste uger selv delt reklamevideoerne på sociale medier.

Den ene har titlen 'Biden Corruption' og gentager udokumenterede påstande om tidligere vicepræsident Joe Biden.

- Joe Biden lovede Ukraine én milliard dollar, hvis de fyrede den anklager, som efterforskede hans søns firma, lyder det i videoen.

I et opkald til Ukraines præsident i juli bad Trump om at få efterforsket Biden for korruption, hvilket har fået Demokraterne til at indlede en rigsretsundersøgelse af præsidenten for embedsmisbrug.

- Og deres skødehunde i medierne følger dem bare, lyder det videre i videoen, mens der vises billeder af flere fremtrædende CNN-journalister.

Videoen slutter med budskabet om, at ”de vil stjæle valget”, og at amerikanerne ikke må lade det ske. I en skriftlig udtalelse fastslår CNN, at reklamen ikke lever op til mediets reklamestandarder:

- Foruden at forvanske CNN og dets journalister fremsætter reklamen påstande, der er bevist falske af forskellige nyhedsmedier, herunder CNN, oplyser en talsmand fra tv-kanalen.

CNN godkender tredje video

Den anden video har titlen 'Coup' med henvisning til Donald Trumps påstand om, at Demokraterne forsøger at kuppe sig til magten ved at indlede en rigsretsundersøgelse af ham.

I videoen anklages Demokraterne for at fabrikere beviser i sagen.

Om sin beslutning om ikke at bringe videoen lyder det fra CNN, at reklamen indeholder påstande, der allerede er blevet tilbagevist af generalinspektøren for de amerikanske efterretningstjenester.

- Derudover er det upræcist at benytte ordet 'kup' til at beskrive en konstitutionelt foreskrevet juridisk proces, lyder det fra tv-kanalen.

CNN oplyser, at de har godkendt at sende en tredje reklame fra Trump-kampagnen, der fokuserer på præsidentens bedrifter.

Trump-kampagnen siger til New York Times, at reklamerne er led i en storstilet millioninvestering på tv-netværk og digitale platforme.

Fox News vil ikke censurere

Gennem sin kampagnechef har Joe Biden selv reageret på Trump-reklamen og opfordret tv-kanalen Fox News til heller ikke at bringe videoen.

Fox News har i en udtalelse til mediet Politico reageret ved at fastslå, at det ”ikke er deres rolle at censurere kandidater” uanset tilhørsforhold.

Ifølge New York Times er det usædvanligt, men før set, at tv-kanaler afviser at bringe politiske reklamer fra en præsidentkandidat.

Sidste år afviste Facebook og adskillige store tv-kanaler i USA at bringe en reklame fra Trump-kampagnen på grund af faktuelle fordrejninger.

Præsident Trump har i forvejen et anstrengt forhold til CNN. Han har gentagne gange langet ud efter mediet, og ved et pressemøde i Det Hvide Hus tidligere på ugen kaldte Trump tv-kanalens ansatte for ”korrupte mennesker”.