Udland

Diplomats kone flygter efter dødsulykke med teenager - nu beder forældre Trump om hjælp

Storbritanniens udenrigsminister har blandet sig i sagen, som har efterladt den unge mands forældre "fuldstændig ødelagte".

I Storbritannien er et diplomatisk drama under opsejling med USA.

Det sker, efter at en amerikansk diplomats kone er flygtet ud af landet, selv om hun er under mistanke for at have forårsaget en 19-årig mands død.

Det skriver Sky News.

Ulykke skete ved amerikansk spionbase

Den 19-årige Harry Dunn døde 27. august, da hans motorcykel blev ramt af en bil ved RAF Croughton i Northamptonshire. Det er en amerikansk spionbase.

Politiets efterforskning viser, at bilen formentlig kom ud fra den amerikanske base og drejede op på den forkerte side af vejen, hvor den kolliderede med Harry Dunns motorcykel.

Den involverede bilist stak af fra stedet. Men efterforskningen har gjort, at politiet har en amerikansk diplomats kone under mistanke.

Kvinden er blevet afhørt af politiet, men har påberåbt sig diplomatisk immunitet og har nu forladt landet - selv om politiet forsøgte at få amerikanerne til at give afkald på hendes immunitet.

Storbritanniens udenrigsminister, Dominic Raab, er skuffet over sin allierede.

- Jeg har ringet til USA's ambassadør for at udtrykke Storbritanniens skuffelse over deres beslutning og opfordre ambassaden til at genoverveje den, skriver Raab i en udtalelse til Sky News.

- Hvordan kan hun leve med sig selv?

Hjemme i Northamptonshire er Harry Dunns forældre fortvivlede over situationen.

- Alle elskede ham. Vi er fuldstændig ødelagte, siger hans mor, Charlotte Charles.

Begge forældre er målløse over, at deres søns død ikke kan behandles retfærdigt af politiet.

- Jeg er vred over, at nogen kan gøre det her og derefter tage et fly og rejse, siger hans far, Tim Dunn.

- Jeg kan ikke forstå, at hun kan leve med sig selv.

Brev fra USA's ambassade

Den 19-årige mands forældre har modtaget et brev fra den amerikanske ambassadør til Storbritannien, Woody Johnson, hvori han udtrykker sin "dybe sorg".

- Vores dybeste medfølelse og kondolencer til familien til den afdøde i den tragiske trafikulykke 27. august, hvor et køretøj kørt af en ægtefælle til en amerikansk diplomat udsendt til Storbritannien var involveret, står der i brevet.

- Grundet hensyn til sikkerhed og privatliv kan vi ikke bekræfte identiteten på de involverede parter, men vi kan bekræfte, at familien har forladt Storbritannien.

Men det er ikke nok for Harry Dunns forældre. De beder i stedet USA's præsident om at gribe ind.

- Præsident Trump, please hør os. Vi er en familie i ruiner. Vi er ødelagte, siger hans mor, mens hun kigger ind i kameraet fra Sky News.

- Vi kan ikke sørge. Please, please lad hende komme med et fly tilbage til Storbritannien. Vi kan møde hende. Vi kan snakke med hende. Men endnu vigtigere, hun kan komme for retten og se, hvad det er, hun har gjort.