Udland

Kvinde kravlede ind til løver i New York

Zoologisk have har anmeldt episoden til politiet.

En kvinde kravlede lørdag ind til løverne i en amerikansk zoologisk have og havnede i en lang række amerikanske medier.

Optrinnet i Bronx Zoo, der ligger i New York-bydelen Bronx, blev nemlig filmet af en Instagram-bruger.

Videoen viser en kvinde, der har forceret et lille hegn og noget buskads til løvernes anlæg og står foran en løve, som hun ser ud til at vinke til og muligvis sige noget til.

Imens står løven ganske tæt på kvinden og observerer hende uden at foretage sig det helt store. Det er svært at se på videoen, men løven og kvinden er adskilt af en form for voldgrav.

Alligevel har kvinden udsat sig selv for fare, lyder det fra Bronx Zoo i en udtalelse, som flere amerikanske medier bringer.

- Denne handling var en alvorlig overtrædelse og en ulovlig indtrængen, som kunne have endt i alvorlige skader eller døden. Indhegning og regler er til for at beskytte både besøgende, personale og dyr, skriver den zoologiske have.

Meldt til politiet

Kvinden kom dog ikke til skade, og eftersom ingen iagttagere ringede til politiet, undgik hun en anholdelse. Det siger politiet i New York, som først tirsdag blev bekendt med sagen, til CNN.

Politiet vil ikke kommentere sagen yderligere, men bekræfter, at den zoologiske have har anmeldt episoden.

Manden, der filmede situationen, hedder Hernán Reynose. Han siger til NBC New York, at han filmede løverne med sin mobiltelefon, da hans hustru gjorde ham opmærksom på kvinden.

Først troede han, det var en del af ”forestillingen”.

- Men da jeg så… hun stod der bare, dansede og sagde ”hej” til løven og det hele, og det var sindssygt, siger han.