Udland

Panter løs på tagene i fransk by

Panteren i den nordfranske by Armentiéres. Cristina Devulder / Ritzau Scanpix

Det store kattedyr har ifølge franske medier været privatejet og er undsluppet fra en lejlighed.

Det er ikke nyt, at store kattedyr meldes set i naturen. Men at se en sort panter på en beboelsesejendom i franske Armentiéres, hører alligevel til en meget stor sjældenhed.

Beboerne i den nordfranske by spærrede øjnene op, da det onsdag stod klart, at en panter var sluppet fri og gik omkring i anden sals højde.

Ifølge dyreværnsorganisationen Ligue Protectrice des Animaux du Nord de France formåede det store kattedyr at bevæge sig ubesværet på gesimsen, inden den blev fanget af brand- og politifolk, som bedøvede katten ved hjælp af en pil.

Overraskede teenager

Panteren, der er estimeret til at være omkring seks måneder gammel, har været i illegal privateje, inden den så sit snit til at søge friheden.

Efter at være undsluppet sit eget hjem kravlede panteren efterfølgende ind i en anden lejlighed, hvor en 15-årig pige, Wendy, fik sig en forskrækkelse. Det skriver avisen La Voix du Nord.

- Min datter har aldrig været så forskrækket, lød det ifølge avisen fra moren Sylvie, som fortæller, at datteren troede, det var en hallucination, fordi hun er på smertestillende medicin efter at have fået rodbehandlet en kindtand.

Panteren var løs på tagene.

Panteren opførte sig dog på ingen måde aggressivt, inden den smuttede ud på gesimsen igen for at afsøge byjunglen.

Politiet i Armentiéres er på jagt efter ejeren af panteren, som kan forvente en tiltale for at have holdt vilde dyr ulovligt i fangenskab og for at have bragt andres liv i fare.

Panterens skæbne er endnu uvis, men ifølge La Voix du Nord leder man efter en zoologisk have, som har mulighed for at overtage dyret, der i øvrigt var en ung hun.