Jagerpilot reddet ned fra højspændingsledninger efter F-16 ramte hus

16x9
Jagerpiloten hænger i højspændingsledningerne efter styrtet. Foto: Twitter / Mathieu Pélicart

Et belgisk jagerfly er styrtet ned i et hus i Bretagne. Piloterne skød sig ud, men den ene landede et uheldigt sted og hang fast i to timer.

Det lykkedes begge piloter at skyde sig ud med katapultsæde, da et topersoners F-16-fly fra Belgien torsdag klokken 10.30 styrtede ned i Bretagne i Frankrig.

På vej ned landede en af piloterne i nogle højspændingsledninger nær byen Pluvigner, hvor han hang i to timer, før redningsmandskab fik ham reddet ned, skriver avisen Le Telegramme.

På vej mod jorden strejfede jagerflyet et hus.

- Min hustru var i huset, og hun hørte en enorm eksplosion fulgt af endnu en eksplosion. Hun gik ud i haven og så flyet i brand, fortæller en lokal indbygger, Patrick Kauffer, der glæder sig over, at hustruen er uskadt.

- Vi kan godt kalde det et mirakel. Flyets vinge rev noget af taget på nordsiden af vores hus. Skaderne er voldsomme. Der var ild i træerne og et skur, da min hustru blev evakueret, siger Patrick Kauffer.

En lokal kvinde, Cindy Le Gloanic, skriver om styrtet på sin Facebook-profil:

- Åh nej. Jeg har lige set et jagerfly STYRTE NED!

Hun viser disse billeder fra nedstyrtningsstedet:

Brand på nedstyrtningsstedet.
Brand på nedstyrtningsstedet. Foto: Facebook / Cindy Le Gloanic
Flyet strejfede husets tag.
Flyet strejfede husets tag. Foto: Facebook / Cindy Le Gloanic

Politi og brandvæsen stod for evakueringen og afspærrede byen, hvor redningsmandskab først måtte afbryde stømmen på højspændingsnettet i området, før de kunne få piloten ned. Han blev efterfølgende sendt til kontrol på hospitalet, men er ikke kommet alvorligt til skade.

Billeder fra stedet viser piloten hænge i sin faldskærm nær en elmast, hvor skærmens liner har fået fat i ledningerne.

Flyet var på vej fra en base i Belgien til en militær lufthavn i Frankrig, da det fik tekniske problemer. Da det styrtede ned, ramte det først beboelseshuset og endte derefter på en mark i nærheden.