Udland

Gymnasieelever boltrede sig i stoffer og våben på nettet - nu er de mistænkt for politidrab

Foreløbig har efterforskerne skrevet 200 sider i sagen, hvor nye oplysninger fortsat forventes at dukke op.

Fotografier og videoer af to amerikanske teenagere med knive, skydevåben, stoffer og masser af kontanter er blevet offentliggjort i en drabssag, der har rystet Italien.

Den 18-årige Finnegan Lee Elder og 19-årige Gabriel Natale Hjort, med danske og italienske rødder, var på ferie i Rom i juli, da de blev anholdt for drabet på en politibetjent.

Nu har efterforskere fundet billeder på teenagernes mobiltelefoner. De bakker op om det, flere af teenagernes gymnasiekammerater har fortalt til italienske medier, blandt andet Il Messaggero: At de to var voldelige og på stoffer.

De to anholdte kommer fra et rigmandskvarter i San Francisco, men tilbragte sommerferien i Italien og tjekkede 25. juli ind på et luksushotel nær Peterskirken. Kort efter begav de sig på jagt efter kokain, skriver Corriere della Sera, der blandt andre har beskrevet hændelsesforløbet.

Teenagerne mødte en form for mellemmand i Roms narkomiljøet, Sergio Brugiatelli, der førte dem til en pusher, der solgte dem hvidt pulver for 100 euro. De opdagede dog, at pulveret formentlig var kværnede hovedpinepiller. De opsøgte igen Brugiatelli og tog hans bæltetaske, som viste sig at indeholde hans mobiltelefon.

Brugiatelli ringede dem op, og de amerikanske drenge svarede, at han kunne få det hele tilbage mod en dosis kokain og 100 euro. De aftalte at mødes på et gadehjørne.

Kokain-fup udviklede sig blodigt

I mellemtiden kontaktede Sergio Brugiatelli politiet, som sendte to betjente i civilt tøj for ikke at vække opsigt.

Da de viste sig på gadehjørnet, dolkede Finnegan Lee Elder den ene, Mario Cerciello Rega.

- Skynd jer straks at sende en ambulance. En kollega er blevet stukket ned. Han mister meget blod, jeg prøver at stoppe det. Mario, se på mig, jeg beder dig, hold ud, de er på vej! Åh min ven, sikke meget blod du taber, lyder det fra politiassistent Andrea Varriale i det efterfølgende alarmopkald. Det skriver nyhedsmediet TgCom24.

35-årige Mario Cerciello Rega var blevet stukket med en 18 centimeter lang kniv 11 gange. Han trak vejret for sidste gang kort tid efter.

“Carabiniere mister livet, mens han forsvarer Rom”

Rom er normalt en by med stor respekt for politiet - særligt det militære korps, Carabinieri, som Mario Cerciello Rega var en del af.

På forsiderne i dagene efter drabet kunne læse: “Carabiniere mister livet, mens han forsvarer Rom”.

Borgere i kvarteret kunne fortælle om en omsorgsfuld person, der delte tæpper og mad ud til hjemløse, fattige og migranter, når han ikke var på arbejde.

Få uger før sin død blev han gift i en lille landsby uden for Napoli, og da han kort efter blev begravet fra samme kirke, deltog mange ministre og et folkehav i ceremonien.

200 siders retsdokumenter

De to teenagere har siddet varetægtsfængslet i sagen siden juli. Foreløbig har efterforskerne skrevet 200 sider i sagen og snart ventes resultater af undersøgelser af den stjålne bæltetaske, betjentenes tøj og effekter fundet på drengenes hotelværelse. Finnegan Lee Elder har tilstået drabet, mens Gabriel Natale Hjort nægter at have noget med det at gøre.

I forbindelse med sagen er den overlevende betjent også sigtet. De to betjente mødte nemlig ubevæbnet op på gadehjørnet, og det er et brud på italienske regler.