Udland

18 transpersoner dræbt i USA i år – læger kalder det en epidemi

Dødelig vold mod transkønnede i USA er stigende, og de fleste ofre er sorte, lyder det fra sammenslutning af læger.

Drabet på en 23-årig transkønnet kvinde får nu flere prominente politikere i USA til at kræve handling.

Bee Love Slater, der blev fundet død 4. september, er nemlig den 18. transperson, der bliver dræbt i USA i år. Det skriver Human Rights Campaign, der arbejder for LGBTQ-rettigheder og er den største gruppe af sin slags i USA. Ofrene er i de fleste tilfælde sorte transkønnede kvinder.

Der er tale om en krise, mener Elizabeth Warren, der er en af favoritterne til at blive det demokratiske partis præsidentkandidat i 2020.

- Jeg er ulykkelig for Bee Love Slater og hendes kære. Drabene på sorte transkvinder er en krise – og vi må handle nu for at stoppe det, skriver hun lørdag på Twitter.

En epidemi

Bekymringen deles af Beto O’Rourke, der også forsøger at blive valgt som demokraternes præsidentkandidat.

- Farvede transkønnede kvinder er blevet udsat, angrebet og myrdet over hele USA. Vi kender til drab på 18 transpersoner alene i år. Hvis vi ikke konfronterer virkeligheden, så kan vi ikke rette op på den. Retfærdigheden skal ske fyldest for Bee Love Slater. Ligestilling skal sikres for alle, skriver han på Twitter.

USA’s største sammenslutning af læger og medicinstuderende, American Medical Association, advarer ligefrem om ”en epidemi af vold mod transsamfundet” og især vold mod farvede transpersoner.

- Ifølge tilgængelige data er dødelig vold mod transkønnede i USA stigende, og de fleste ofre er sorte transkønnede kvinder, siger Bobby Mukkamala, bestyrelsesmedlem i American Medical Association, i en pressemeddelelse fra juni.

Bobby Mukkamala tilføjer, at der kan være flere ofre, end man kender til, men som ikke er ført til protokols.

Intet motiv

Politiet i Hendry County har endnu ingen mistænkte for drabet på Bee Love Slater og heller intet kendt motiv. Derfor vil politiet heller ikke fastslå, om drabet er en hadforbrydelse.

Hendes lig blev fundet i en bil i Clewiston i Florida 4. september.

Politiet har sagt, at det er et af de mest brutale drab i Hendry County nogensinde, og det tog efterforskerne flere dage, før de kunne identificere liget ved hjælp af tandkort.

Drabet på Bee Love Slater var det andet drab på en transkønnet kvinde i den uge. To dage før var 17-årige Bailey Reeves blevet skudt og dræbt efter at have forladt en fest i Baltimore. Det skriver blandt andre CNN.

Ifølge Human Rights Campaign blev der i hele 2018 dræbt 26 transpersoner i USA. I 2017 var det 29.