Udland

Trump mobber modstandere under tv-debat: 'Skøre Bernie' og 'søvnige Joe'

USA's præsident Donald Trump kaldte sine modstandere øgenavne, mens de diskuterede landets fremtid på landsdækkende tv.

Mens præsidentkandidaterne for USA's demokratiske parti tørnede sammen i en debat på tv-kanalen ABC natten til fredag, forsøgte den siddende præsident, Donald Trump, at stjæle opmærksomheden.

Vores land forsvinder ned i Helvede, hvis nogen af disse mennesker bliver valgt

Donald Trump

Samtidig med tv-debatten mødtes politikere fra det republikanske parti nemlig til en middag i Baltimore, og netop som debatten gik i gang, bevægede Donald Trump sig op på talerstolen for at holde tale i en time for de fremmødte politikere og journalister.

- Vores land forsvinder ned i Helvede, hvis nogen af disse mennesker bliver valgt, sagde præsidenten.

Uheldigvis for ham var der ingen af de øvrige tv-kanaler i USA, der bed på, så hans tale kom ikke til at køre på de amerikanske tv-skærme direkte over for debatten, skriver Time Magazine.

Men tilhørerne i Baltimore måtte lægge ører til, at præsidenten gik hårdt til angreb på sine politiske modstandere - blandt andet på den demokratiske senator Elizabeth Warren, som tidligere har været i medierne på grund af sine påståede indianske rødder. Rødder, der viste sig at være noget små, og derfor kalder Donald Trump hende konsekvent for Pocahontas.

- Jeg slog Pocahontas alt for tidligt. Jeg troede, at hun var væk. Hun kom frem fra asken, og nu ser det ud til, at hun kan slå 'søvnige Joe'. Han falder i søvn. Han aner ikke, hvad fanden han siger eller gør, sagde præsidenten.

Donald Trump holder tale under  middagen i Baltimore.

'Søvnige Joe' er Donald Trumps navn for Obamas tidligere vicepræsident Joe Biden, der lige nu fører i meningsmålingerne som præsidentkandidat for Demokraterne.

En anden kandidat, Bernie Sanders, kaldte Donald Trump for 'Skøre Bernie', og så gjorde han grin med kandidaten Pete Buttigiegs navn og udtalte det 'Boot-edge-edge'.

Kinesernes "ven"

Det var imidlertid Joe Biden, der fik den hårdeste medfart. Ifølge Donald Trump vil den tidligere vicepræsident nemlig ikke kunne klare sig over for Kinas præsident Xi Jinping.

- Uha. Han er en vild fyr, en fin fyr. Han vil dø for at se... Han vil have 'søvnige Joe', sagde Donald Trump om den kinesiske præsident.

- Her er Xi, råbte Donald Trump og holdt sine to knyttede hænder op foran sig.

- Og her er 'søvnige Joe': Hva'? hvor er jeg?, fortsatte han.

Donald Trump under sin tale.

- Bare skriv under her, 'søvnige Joe'. Bare skriv under her, som I har gjort de seneste 25 år. Lad os blive ved med at tage 500 milliarder dollars fra jeres bankkonto, sagde Donald Trump, mens han lod, som om han var Xi Jinping.

Den 29-årige demokrat Alexandria Ocasio-Cortez fik også en bredside af præsidenten, der gjorde grin med længden på hendes navn.

- Jeg kalder hende Cortez, fordi der ikke er tid til at sige hele navnet, sagde præsidenten.

Donald Trump fortalte desuden, at han ville se de demokratiske kandidaters debat på video på vejen hjem fra Baltimore.

Og så blev han spurgt, om han overhovedet respekterede nogen af demokraternes præsidentkandidater.

- Jeg respekterer dem alle. Jeg respekterer hver eneste af dem. Lad mig fortælle dig en ting: Det kræver masser af mod at stille op. Jeg respekterer dem alle. Kan du se? Jeg er blevet en meget bedre politiker. Du troede aldrig, at du ville få sådan et svar, sagde præsidenten.