Udland

Aktivister anholdt for at planlægge droneflyvning over Europas travleste lufthavn

Aktivisten Valerie Milner-Brown poserer med en af de droner, som gruppen planlægger at flyve ind over Heathrow Lufthavn fredag morgen. Henry Nicholls / Ritzau Scanpix

Klimaaktivister vil stoppe trafikken i Europas travleste lufthavn fredag morgen.

Står det til den klimaaktivistiske gruppe 'Heathrow Pause', skal trafikken i Heathrow Lufthavn stå stille fredag morgen.

Gruppen har varslet, at de vil flyve droner ind over lufthavnens sikkerhedszone for at forhindre flyene i at lette.

Det førte torsdag til fem anholdelser, skriver Sky News.

Invitation til Johnson

Grunden til, at demonstrationen falder netop nu, er, at lufthavnen planlægger en tredje landingsbane.

Men en udvidelse af lufthavnen vil betyde mere flytrafik, og det er dét, 'Heathrow Pause' ønsker stoppet.

Derfor har de ikke alene planlagt droneflyvningen - de har inviteret Boris Johnson til at tilslutte sig dem og "vise sit engagement".

- Den nuværende premierminister har sagt, at hans modstand mod Heathrow-udvidelsen er så dyb, at han ville ”lægge sig foran bulldozerne”, skriver aktivistgruppen ifølge Sky News i en pressemeddelelse.

Aktivisterne Valerie Milner-Brown og Linda Davidsen med hver deres drone.

Starter klokken 3

Om Boris Johnson har svaret på invitationen, fremgår ikke. Men torsdag blev tre mænd og to kvinder altså taget med på stationen under anklage for at have taget del i planlægningen af droneflyvningen.

Linda Davidsen, medlem af Heathrow Pause, siger efter anholdelserne til Sky News, at dronerne ikke vil blive en sikkerhedsrisiko.

- Idéen er, at vi starter, før der er fly i luften, for vi vil ikke flyve dronerne, når flyene er lettet.

På trods af anholdelserne, fastholder gruppen deres plan om at sætte den første drone i luften klokken tre fredag morgen.

Heathrow er den travleste lufthavn i Europa målt på passagerer og nummer syv globalt. I 2018 havde lufthavnen 80,1 millioner rejsende.