Udland

2500 savnes i Bahamas efter orkanen Dorian

Dorian gik i land som en kategori-5 orkan og hærgede den caribiske østat i to dage.

Myndighederne i Bahamas siger nu, at 2500 personer savnes efter orkanen Dorian.

Dorian gik i land som en kategori-5 orkan i Bahamas søndag i sidste uge og hærgede den caribiske østat i to dage.

Embedsmænd siger, at tallet for de savnede kan omfatte personer, som er flygtet til nødhjælpscentre forskellige steder på øerne.

- Listen er endnu ikke kontrolleret i forhold til regeringens opgørelser over de personer, som er i nødcentre eller som kan være blevet evakueret, siger Carl Smith fra Det Nationale Kriseberedskab i Bahamas.

Myndighederne arbejder på at få et overblik ved hjælp af databaser. Tusindvis af mennesker er i lejre og beskyttelsescentre mange forskellige steder på øerne. Myndighederne har bekræftet, at der officielt er blevet bekræftet 50 dødsfald under orkankatastrofen. Men det har hele tiden været frygtet, at antallet af omkomne vil stige markant.

Voldsomme ødelæggelser

De nordligste øer Abaco og Grand Bahamas, hvor omkring 76.000 ifølge FN nu er hjemløse, blev hårdest ramt af orkanen. Der bor omkring 400.000 mennesker i Bahamas, der består af cirka 700 øer i Atlanterhavet og ligger lige sydøst for delstaten Florida.

Luftfotos fra øerne Abaco og Grand Bahamas viser, hvordan orkanen har ført massive ødelæggelser med sig.

Marsh Harbour på Great Abaco Island før orkanen Dorian
Marsh Harbour på Great Abaco Island efter orkanen Dorian
Green Turtle Cay ud for øen Abaco før orkan Dorian.
Green Turtle Cay ud for øen Abaco efter orkan Dorian.

Frygten for at dødstallet skal stige drastisk har fået myndighederne i Bahamas til at bestille flere ligposer samt kølecontainere til at opbevare ligene, fortæller Caroline Burnett-Garraway, der er medicinsk chef på Princess Margaret-hospitalet i Nassau.

Da Dorian ramte Grand Bahama og Abaco, var det en kategori 5-orkan med vinde på op mod 300 kilometer i timen, hvilket har medført, at den skriver sig ind i de meteorologiske historiebøger.

Eksempelvis har ingen orkan bevæget sig så langsomt, ligesom kun én orkan i Atlanterhavet har været lige så kraftig.