Brexit

Fransk minister advarer: Der bliver ingen ny forlængelse af Brexit

Briterne må fortælle os, hvad de vil, siger fransk minister efter parlamentet gik mod Boris Johnson.

En udsættelse af Storbritanniens exit fra EU udover 31. oktober bliver ikke en mulighed under de nuværende omstændigheder. Så kontant lyder det nu fra den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, ifølge det britiske medie The Evening Standard.

- Vi kommer ikke til at gøre det her (udsætte Brexit, red.) hver tredje måned, siger den franske minister.

Det sker efter, det britiske parlament har vedtaget en lov, der skal blokere for den britiske premierminister, Boris Johnsons, ønske om at Storbritannien forlader EU - med eller uden en aftale. Det betyder, at Boris Johnson er tvunget til at søge om EU om udsættelse, hvis der ikke er en skilsmisseaftale på plads med EU 19. oktober.

Men det bliver ifølge Jean-Yves Le Drian ikke en realitet, medmindre briterne griber forhandlingerne anderledes an.

- Briterne må fortælle os, hvad de vil, siger han.

Politikere trækker sig - eller bliver smidt ud

Lørdag trak den britiske minister for arbejde og pension, den konservative Amber Rudd, sig fra sin post og det Konservative Parti i protest.

- Jeg kan ikke støtte denne politiske vandalisme, står der blandt andet i dét brev, som Amber Rudd har sendt til premierministeren for at forklare sin beslutning.

Det er første gang, en minister har trukket sig fra Boris Johnson-regeringen, men det er langt fra den første konservative politiker, der har trukket sig fra partiets parlamentsgruppe. Eller er blevet smidt ud af Boris Johnson.

Sidstnævnte skete i denne uge, da 21 moderate konservative blev smidt ud af parlamentsgruppen, ligesom nogle blev frataget deres medlemskort til De Konservative. Det skete, fordi de tirsdag aften stemte mod regeringen og Boris Johnson for netop at forhindre, at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Blandt de medlemmer, der blev smidt ud af partiet, var den berømte og tidligere premierminister Winston Churchills barnebarn, Nicholas Soames.

Boris Johnson truede efter nederlaget i parlamentet tirsdag med at udskrive valg.