Udland

En 'almindelig, ældre herre' har drevet gæk med New Yorks politi siden 2001 - nu er han fanget

De billeder, politiet i 2015 offentliggjorde, var taget med et såkaldt 'nannycam'. En slags overvågning i en af de lejligheder, han brød ind i.  New York Police Department

I 2015 offentliggjorde New York Police Department (NYPD) et billede og en efterlysning af den nu 82-årige serieindbrudstyv.

New York Police Department har endelig fået fingrene i en eftersøgt serie-indbrudstyv. Men det var ikke en hvilken som helst langfingret person, de fik i nettet.

82-årige Samuel Sabatino er mistænkt for at have begået mindst 10 indbrud siden 2014. Indbrud, der har resulteret i tyvegods for omkring 400.000 dollars – over 2,6 millioner danske kroner. Det skriver flere udenlandske medier heriblandt CNN.

- Han er ikke en typisk skimaske-tyv. Han ligner nærmere bare en almindelig, ældre herre, siger politikommissær fra NYPD, Kevin Blake, der var ansvarlig for efterforskningen af den atypiske indbrudstyv.

Det blev lidt frustrerende, at vi ikke kunne fange ham. Jeg mener, han er 82 år gammel

Kevin Blake, politikommissær i NYPD

Lod som om, han boede der

Siden 2001 har Samuel Sabatino været i politiets søgelys, og han blev blandt efterforskerne kendt som ’the holiday burglar" - ferieindbrudstyven.

I stedet for at bruge sin pensionstilværelse på at slappe af og slå benene op, brugte den ældre herre nemlig de amerikanske højtider og ferier på at snige sig ind i dyre dørmandsbevogtede beboelsesejendomme i eksklusive kvarterer som Upper East Side og Upper West Side i Manhattan.

Her lod han som om, at han selv boede i ejendommene. Og hvis han blev fanget i sit svindelnummer, ville han forvirret lade som om, han var gået forkert, fortæller politiet ifølge The New York Times.

Lettelse hos politiet

I New Yorks politiafdeling ånder de også lettet op, efter den årelange eftersøgning er slut.

- Det blev efterhånden en årlig begivenhed, hvor vi kunne forvente at blive ramt på højtidsdagene. Og det blev lidt frustrerende, at vi ikke kunne fange ham. Jeg mener, han er 82 år gammel, siger politikommissæren ifølge The New York Times.

Alene i år forventes den ældre herre at være sluppet afsted med ure, smykker og andet til en værdi af 100.000 dollars – over 666.000 danske kroner.

Efterlyst i 2015

Siden 2001, hvor Samuel Sabatino kom i politiets søgelys efter et indbrud, har han levet under forskellige falske identiteter. Rækken af indbrud fortsatte dog, og i 2015 bad New York Police Department offentligheden om hjælp og efterlyste den ældre indbrudstyv med billede.

Alligevel skulle der gå flere år, før han blev anholdt af politiet sidst i august. Det skete efter en dørmand i en bygning i New York fattede mistanke til den ældre herre og underrettede myndighederne.

Samuel Sabatino står nu til at skulle op til 15 år i fængsel for den lange række af formodede indbrud.