Udland

Kinas og USA's nye højere toldsatser er trådt i kraft

Trump og Xi Jinping mødtes senest i Japan i juni. Kevin Lamarque / Ritzau Scanpix

Trumps varslede ekstra told på varer fra Kina er søndag trådt i kraft.

USA og Kina befinder sig i en langstrakt og bitter handelsstrid, der tog en ny udvikling søndag, da forhøjede told på landenes varer søndag trådte i kraft.

De nye, øgede toldsatser begyndte søndag klokken 06.01 dansk tid.

USA begynder at have en told på 15 procent på varer fra Kina for mere end 125 milliarder dollar. Det indebærer højttalere, bluetooth høretelefoner og mange slags fodtøj.

Som modsvar har Kina øget toldsatser på nogle amerikanske varer for 75 milliarder dollar. Kina har dog ikke specificeret værdien af varerne, som står over for øgede told fra søndag.

USA's præsident, Donald Trump, bekræftede tidligere denne weekend, at den forhøjede told på kinesiske varer ville træde i kraft søndag som planlagt.

Samtidig understregede han, at USA "kommer til at vinde kampen" mod Kina.

Handelsmøde i september

Handelskonflikten, der har sendt alverdens aktiemarkeder i rødt, blev yderligere optrappet, da Donald Trump i sidste uge varslede forhøjet told på kinesiske varer.

Trods planerne om at øge tolden på kinesiske varer yderligere har Trump holdt fast i, at et handelsmøde mellem verdens to største økonomier stadigvæk vil blive holdt i september som planlagt.

Trump og Kinas præsident, Xi Jinping, blev i juni enige om at genoptage forhandlingerne mellem de to lande. De strandede dog i juli, uden at der var sket særlige fremskridt.

De to landes forhandlere ventes at mødes i Washington i september.