Udland

Fox News-værter svarer igen efter kritik fra Trump

Flere Fox News-værter svarer nu igen på kritik fra Donald Trump. Saul Loeb / Ritzau Scanpix

"Der sker noget hos Fox, og jeg er ikke tilfreds med det," lød det tidligere på ugen fra USA's præsident.

Det tilsyneladende så tætte forhold mellem USA's præsident, Donald Trump, og den konservative tv-station Fox News slår nu for alvor revner.

Tidligere på ugen kritiserede Trump blandt andet, at Fox News havde bragt en meningsmåling, som viste, at Trump ved præsidentvalget i 2020 står til at tabe til fire af de mulige demokratiske præsidentkandidater - Joe Biden, Elizabeth Warren, Bernie Sanders og Kamala Harrish.

- Fox har ændret sig... Der sker noget hos Fox. Jeg siger det lige nu. Og jeg er ikke tilfreds med det, lød det blandt andet fra Donald.

Nu svarer en af de skarpeste profiler fra Fox News, værten og kommentatoren Neil Cavuto, igen.

- For det første, hr. Præsident, vi arbejder ikke for dig. Jeg arbejder ikke for dig. Mit job er at dække dig, ikke at dække over dig eller svine dig til. Bare rapportere om dig, siger Neil Cavuto ifølge The Guardian i en kommentar på Fox News.

Hans svar kom blandt andet som reaktion på et tweet fra Donald Trump, hvor præsidenten anbefalede sine støtter at finde en anden tv-kanal at følge.

- Jeg har lige set Fox News reklamere kraftigt for demokraterne gennem deres kommunikationschef, som fik lov til at sige, hvad hun havde lyst til uden nogen for for kritiske spørgsmål fra værten Sandra Smith. Det nye Fox News skuffer millioner af fantastiske mennesker. Vi bliver nødt til at kigge os om efter et andet nyhedsmedie. Fox arbejder ikke for os mere, tweetede Donald Trump.

Neil Hume svarer også igen

Trump er også begyndt at kritisere Fox News for at bringe fake news (falske nyheder red.) - en kritik, der ellers tidligere har været forbeholdt andre medier end Fox News. Det svarer Neil Cavuto også igen på.

Lyn-analyse

Det er ikke Fox News, der har ændret sig. Opskriften er den samme, som den har været i årevis: Stærk pro-republikansk propaganda i en række meget populære meningsdanner-shows morgen og aften, hvor Trump bliver behandlet som nærmest ufejlbar. Og så en let højredrejet, men mere almindelig nyhedsdækning resten af døgnet. Det, som sker her, er, at Trump er sur over, at hele fladen ikke har samme tone som hos Trump-elskende Sean Hannity og Fox & Friends. At der er kritiske stemmer og seriøse journalister på en tv-kanal som Fox News, er ifølge præsidenten illoyalt og uacceptabelt.

- Det var ikke mig, der sagde toldafgifter var en fantastisk ting. Det gjorde du. Ligesom det ikke var mig, der engang sagde, at Mexico ville betale for en mur. Det gjorde du. Ligesom det ikke var mig, der påstod, at Rusland ikke blandede sig i valget i 2016. Det gjorde du.

- Jeg er ked af, hvis du ikke kan lide, at disse kendsgerninger bliver taget op, men de er ikke falske, fordi jeg gjorde det. Hvad, der ville være falsk, var, hvis jeg aldrig tog det op, siger Neil Cavuto.

Han understreger, at præsidenten ikke skal forvente at få fripas hos Fox News.

- Selvom det kan være svært at forstå, hr. Præsident, selvom du er lederen af den frie verden, berettiger det dig ikke til fripas. Desværre kun til en fri presse, sagde Neil Cavuto.

Tidligere i sidste uge svarede en anden Fox News-personlighed, den politiske kommentator Neil Hume, også igen, da han sagde med adresse til Trump, at "selvom det engang imellem kunne se ud som om, at tv-stationen (Fox News, red.) bare er en del af hans regerings-apparat, er det faktisk ikke tilfældet".