Udland

35-årig kvinde lægger pres på britisk prins: - Han ved, hvad han har gjort

Virginia Roberts Giuffre hævder, at hun blev tvunget til at have samleje med den britiske prins Andrew, da hun var 17 år. Han benægter anklagerne.

Egentlig skulle det have handlet om den afdøde milliardær Jeffrey Epstein, der er anklaget for at have udført seksuelle overgreb på helt unge kvinder og tvunget dem til prostitution.

Men efter høringen på Manhattan i New York tirsdag kom det også til at handle om den britiske prins Andrew.

Han smilede fra øre til øre som en dreng i Disneyland

Virginia Roberts Giuffre, påstået offer for overgreb

En af de kvinder, der hævder, at hun blev holdt som sexslave af milliardæren, kom nemlig med en opfordring til prinsen, da høringen var forbi:

- Han ved præcis, hvad han har gjort, og jeg håber, han fortæller sandheden, sagde den 35-årige Virginia Roberts Giuffre, der anklager prinsen for at have forgrebet sig på hende, da hun var 17 år gammel.

Prins Andrew og Epstein var venner, men den britiske prins har hele tiden benægtet, at han var indblandet i de aktiviteter, som Epstein er anklaget for.

Milliardæren tog sit eget liv i en fængselscelle i New York 10. august 2019 efter anklager fra mere end 50 kvinder, der hævder, at han forgreb sig på dem og lod sine venner gøre det samme.

De yngste var ikke mere end 14 år gamle, da de påståede overgreb fandt sted.

Retshøringen 27. august gav kvinderne mulighed for at komme med deres anklager foran en dommer, selvom Epstein ikke længere er et sted, hvor han kan retsforfølges af mennesker.

Beskyldning om "orgier"

Under høringen afgav 16 kvinder deres forklaring, mens advokater læste anklager op fra yderligere syv kvinder.

En af de kvinder, der afgav vidneforklaring, var 35-årige Virginia Roberts Giuffre, som hævder, at Prins Andrew har voldtaget hende tre gange.

Den 35-åriges anklager mod prinsen fylder en del i dagens aviser i Storbritannien.

Virginia Roberts Giuffre fortalte under høringen, at hun først kom i kontakt med Epstein, da hun var 15 år, mens hun arbejdede ved Donald Trumps luksuspalæ Mar-a-Lago i Florida.

- Jeg blev rekrutteret i en meget ung alder fra Mar-a-Lago og fanget i en verden, jeg ikke forstod, sagde Virginia Roberts Giuffre, da høringen på Manhattan var slut.

Epstein og Andrew

Epsteins verden bestod ifølge anklagerne mod ham af helt unge piger, som han med penge og magt drev ud i prostitution. Ifølge anklagerne stod overgrebene på i årtier.

Andrew sad i en stor læderstol foran et bord, der var dækket med fotos af piger

Virginia Roberts Giuffre, påstået offer for overgreb

Prinsen bekræftede selv i sidste uge, at han lærte milliardæren at kende i 1999. Men han "bevidnede eller mistænkte ikke nogen form for opførsel af den type, der ledte til Epsteins anholdelse", hedder det i en udtalelse.

Men selvom rigmanden fik en dom på 13 måneders fængsel for rufferi i 2008, fortsatte prinsen dog med at se ham.

Billeder fra 2010 viser for eksempel de to sammen i Central Park i New York, og en video fra en af Epsteins ejendomme viser prinsen i døråbningen samme år.

Virginia Roberts Giuffres anklager mod Epstein og Prins Andrew er heller ikke nye.

I 2015 gav hun et længere interview til avisen Mail on Sunday med detaljerede beskrivelser af prinsens påståede overgreb.

Natklubben

Det første fandt ifølge Virginia Roberts Giuffres sted i 2001, hvor hun med egne ord var den øverste pige i "pædofile Jeffrey Epsteins hieraki af unge piger".

Milliardæren fløj hende til London, hvor hun spiste middag med Epstein og prins Andrew.

Derefter tog de efter hendes udsagn på en VIP-klub.

- Andrew hentede en cocktail fra baren og bad mig om at danse. Han var den mest forfærdelige danser, jeg nogensinde havde set. Han greb mine hofter, han var våd af sved og havde et bredt smil på læben. Jeg var vant til at blive brugt til sex af mænd, men det her var ikke en opførsel, jeg var vant til i offentlighed, og slet ikke fra en prins med to døtre. Jeg følte, at alle kiggede på os, fortalte Virginia Roberts Giuffres i 2015.

Billedet på bordet

Efter besøget på natklubben havde hun samleje med prinsen, og næste morgen blev hun fløjet tilbage til USA, siger hun. Epstein betalte, hvad der svarer til 100.000 danske kroner for ydelserne, fortæller hun til avisen.

Hun siger, at hun mødte prins Andrew anden gang i påsken 2001, hvor hun blev fløjet fra Florida til Epsteins ejendom i New York.

- Da jeg kom til ejendommen, fik jeg at vide: "Gør dig klar, du skal møde én i biblioteket". Andrew sad der i en stor læderstol foran et bord, der var dækket af fotos med piger og unge kvinder, inklusiv ét af mig. Jeg var næsten nøgen på billedet, fortalte Virginia Roberts Giuffres til Mail on Sunday i 2015.

Hun fortæller desuden, at prinsen havde en stor oppustelig figur af sig selv ved siden af sig og en smuk, ung kvinde på sit ene knæ.

- Han smilede fra øre til øre som en dreng i Disneyland, siger hun til avisen.

Virginia Roberts Giuffres siger, at hun blev placeret på prinsens andet knæ, kyssede ham på kinden og fik besked på at tage prinsen med ind i et lokale og give ham en erotisk massage.

Pilotens vidneudsagn

Det tredje og sidste påståede overgreb fandt sted på Epsteins private ø, hvor Virginia Roberts Giuffres siger, at milliardæren arrangerede et orgie med hende og en russisk kvinde.

Milliardæren og prinsen ventede ifølge anklagerne på pigerne i en stor hytte på øen.

Og selvom prins Andrew betvivler historierne, bliver han formentlig nødt til at forklare sig yderligere.

Virginia Roberts Giuffres historie understøttes nemlig af Epsteins privatpilot David Rodgers, som har afgivet vidneudsagn om, at han har fløjet med både prinsen, milliardæren og Virginia Roberts Giuffres mindst tre gange - ifølge avisen The Times.

Efter høringen om Epsteins påståede overgreb i retssalen på Manhattan i går bad en af de advokater, der repræsenterer de forurettede kvinder, prins Andrew om at lade sig afhøre i sagen.

- Jeg har personligt rakt ud mod prins Andrew mange gange. Når som helst. Vi er klar, og vi har mange spørgsmål til ham, sagde advokaten Brad Edwards til The Guardian efter høringen.