Udland

Dræbt kvindes mand kædes sammen med stor dansk sag - svensk politi er tavse

Flere svenske medier kæder manden, der gik sammen med skuddræbt kvinde, sammen med en stor røverisag fra Danmark.

Oplysningerne i sagen om den 31-årige kvinde og nybagte mor, der mandag formiddag blev skuddræbt på åben gade i Malmø var sparsomme, da svensk politi tirsdag formiddag holdt pressemøde.

Flere svenske medier kæder manden, der mandag var sammen med kvinden, da hun blev skudt, sammen med en større dansk røverisag fra 2008. Ifølge det svenske medie Expressen har manden et langt generalieblad, ligesom han er blevet idømt otte års fængsel for røveriet i Danmark.

Adspurgt ville den svenske vicechefanklager, Anna Palmqvist, dog ikke kommentere spørgsmål om, hvorvidt drabet trækker tråde til Danmark, eller om svensk politi samarbejder med dansk politi.

- Vi kommer ikke til at kommentere relationer eller andre sammenhænge mellem mistænkte, lød det fra Anna Palmqvist.

Politi har "godt billede" af de indblandede

På pressemødet blev det imidlertid oplyst, at en mand, der i forvejen var kendt af politiet, blev anholdt i Skåne ved 22-tiden mandag aften uden dramatik. Manden er mistænkt for at være medvirkende til drabet, men den mistænkte gerningsmand er altså fortsat på fri fod.

Svensk politi oplyste desuden, at det har et "godt billede" af, hvem den eller de øvrige indblandede personer er.

Ifølge Anna Palmqvist er det mistænkte gerningsvåben i politiets besiddelse, men hun ville ikke oplyse yderligere, i forhold til om våbnet blev fundet i forbindelse med anholdelsen af den ene mistænkte eller i forbindelse med de ransagninger, som politiet også har foretaget mandag.

- Alle grænser for anstændighed er passeret

Den 31-årige kvinde holdt sit to måneder gamle barn i favnen, da hun blev skudt i Ribersborg i Malmø. Byen har været hårdt ramt af eksplosioner og skyderier, men Ribersborg er et roligt område, der ikke er kendt i kriminel sammenhæng.

Drabet har sendt dønninger gennem hele Sverige. Den svenske indenrigsminister, Mikael Damberg (S), har aflyst sine planer for dagen og været i Malmø tirsdag.

Han kalder drabet for tragisk.

- At skyde en mor, som holder sin baby i favnen, på åben gade - det er klart, at det har passeret alle grænser for anstændighed og almindelig medmenneskelighed, siger han i et interview med Aftonbladet.

Han slår samtidig fast, at det svenske politi har sat alle ressourcer ind på at finde de skyldige.

Babyen og manden blev ikke ramt af skud og er med undtagelse af nogle småskrammer uskadt.