Udland

- Jeg forsøgte at få liv i hende, fortæller vidne efter skuddrab i Sverige

TV 2 har talt med et vidne, der forsøgte at redde kvinden.

Svensk politi har mandag anholdt en mand, som de mistænker for at være indblandet i drabet på en svensk kvinde i 30'erne i Malmø mandag formiddag.

Det fortæller anklagemyndigheden til Aftonbladet.

Manden er desuden mistænkt for grov våbenkriminalitet, fortæller chefanklager Anna Palmqvist.

Vidne forsøgte at få liv i kvinden

Kvinden blev skudt i Riberborg i det centrale Malmø mandag formiddag.

Vidner fortæller til TV 2, at de hørte syv til otte skud fordelt af to omgange.

Da kvinden blev fundet, lå hun livløs på maven, fortæller vidnet Marilyn Petterson til TV 2.

- Jeg masserede hendes arm, mens vi forsøgte at få liv i hende, men det gik ikke. Hun havde et stort skudhul i baghovedet, siger hun.

Marilyn Petterson havde kort forinden parkeret sin bil og var lige kommet ind i sin lejlighed i Riberborg, da hendes mand hørte en lyd, som han genkendte fra sin tid i militæret. Lyden af skud.

Marilyn Petterson sprang ned ad trapperne.

- Jeg vidste ikke, om det var en mand eller kvinde. En mand forsøgte at hjælpe til. Baghovedet var fyldt med blod. Ambulancen kom først efter ti minutter, fortæller hun til TV 2.

Ifølge vidner, som svenske medier har talt med, stod en eller to hætteklædte mænd ved en port og ventede tilsyneladende på, at kvinden og hendes mand skulle komme ud.

Maskeret mand løb fra stedet

Video fra området har vist en maskeret mand løbe fra stedet med en pistol i hånden.

Ifølge flere svenske medier havde kvinden en baby eller et lille barn i sine arme. Barnet skulle være i god behold.

De oplysninger er dog ikke bekræftet af politiet.

Om den tilbageholdte person har en relation til den dræbte kvinde, vil politiet ikke fortælle, men de har fokus på, hvem hun omgik, og hvordan hendes sidste tid var.

- Vi har ingen indikationer på, at dagens drab skulle være tilfældigt, siger Mattias Sigfridsson, der er områdechef i Malmø Politi.

Udbrændt Mercedes undersøges

Meldingen om skyderiet kom klokken 9.58 mandag formiddag.

Lige over 40 minutter senere – klokken 10.40 – fandt politiet en udbrændt Mercedes cirka 2,5 kilometer fra gerningsstedet.

Politiet ser på bilen i relation til mordet.

- Det er for tidligt at sige med sikkerhed, at de to ting er sket i forbindelse med hinanden, men selvfølgelig tror vi ikke, at der er tale om et tilfælde, siger Mattias Sigfridsson til SVT.

- De skal jages til verdens ende

Sveriges justitsminister, Morgan Johansson, sætter alle tilgængelige ressourcer ind for at fange gerningsmanden eller mændene, der mandag dræbte en kvinde i Malmø.

- Gerningsmændene skal jages til verdens ende, hvis det er nødvendigt. Koldblodige mordere kan ikke gå frit rundt, skrev han på Twitter tidligere i dag.