Udland

Donald Trump: - Kina vender tilbage til forhandlingsbordet

Kinesernes fremstrakte hånd kommer efter en langvarig handelskrig mellem de to stormagter.

Kina vil vende tilbage til forhandlingsbordet med USA. Det siger USA's præsident, Donald Trump, i forbindelse med G7-mødet i Biarritz.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Donald Trump oplyser mandag, at kineserne har kontaktet amerikanerne i forhold til at genoptage forhandlingerne mellem de to parter, som var gået i stå på grund af den verserende handelskrig mellem de to stormagter.

Den amerikanske præsident kalder kinesernes fremstrakte hånd for "en positiv nyhed", betegner præsident Xi Jinping som "en stor leder" og roser hans ønske om en aftale.

Bitter handelskrig

Kinesernes udspil kommer i kølvandet på en langstrakt og bitter handelsstrid mellem USA og Kina.

Konflikten, der har sendt alverdens aktiemarkeder i rødt, blev yderligere optrappet, da USA før weekenden varslede forhøjet told på kinesiske varer.

Varer fra Kina for 250 milliarder dollar, der i dag er pålagt told på 25 procent, vil fremadrettet skulle toldbelægges med 30 procent.

Den forhøjede told træder i kraft 1. oktober.

Samtidig vil den varslede told på varer fra Kina for yderligere 300 milliarder dollar, der i dag er pålagt told på ti procent, blive hævet til 15 procent.

USA's melding kom, i kølvandet på at Kina som modsvar på amerikansk told varslede tariffer på amerikanske varer for 75 milliarder dollar.