Udland

Nasa efterforsker den måske første forbrydelse begået i rummet

Astronauten Anne McClain anklages for at have skaffet sig adgang til sin hustrus bankkonto uden tilladelse.

Den amerikanske rumfartsadministration Nasa efterforsker det, der kan vise sig at være den første forbrydelse begået i rummet nogensinde.

Det skriver The New York Times.

Den amerikanske astronaut Anne McClain er således anklaget for identitetstyveri og ved på utilbørlig vis at have skaffet sig adgang til sin hustrus økonomiske oplysninger.

Det skulle være sket under McClains seks måneder lange mission om bord på Den Internationale Rumstation (ISS).

Nægter sig skyldig

Anne McClains hustru, Summer Worden, indgav tidligere i år en klage til den amerikanske forbruger- og konkurrencestyrelse, Federal Trade Commission (FTC).

Det skete, efter hun havde fundet ud af, at Anne McClain havde skaffet sig adgang til hendes bankkonto uden tilladelse.

- Jeg var temmelig forfærdet over, at hun kunne finde på at gå så langt. Jeg vidste, at det ikke var okay, siger Summer Worden til The New York Times.

Anne McClains advokat siger, at astronauten ikke har gjort noget galt.

Mens McClain var ombord på ISS fik hun ifølge advokaten adgang til kontooplysningerne for at føre tilsyn med parrets fællesøkonomi - noget hun har gjort i det meste af den tid, de har været sammen.

Søgt om skilsmisse

Ifølge The New York Times har efterforskere fra Nasa kontaktet begge kvinder for at forsøge at komme til bunds i sagen.

Anne McClain og Summer Worden blev gift i 2014.

I 2018 søgte Worden om skilsmisse, efter at McClain havde anklaget hende for overgreb. En anklage, som Worden hævder er en del af et forsøg fra McClains side på at få forældremyndigheden over Wordens søn.

Et par måneder senere drog Anne McClain på mission i rummet, og kort efter opdagede Summer Worden, at McClain havde skaffet sig adgang til hendes bankkonto uden tilladelse.