Udland

IS tager ansvar for bombe til stort bryllup - mindst 63 dræbt

En bombe har ramt et bryllup i Kabul med 1200 gæster. 182 personer er blevet såret. Terrororganisationen IS har taget ansvaret.

Mindst 63 personer er dræbt, efter en selvmordsbombe lørdag aften eksploderede ved et bryllup i Afghanistans hovedstad, Kabul. Både kvinder og børn er blandt de dræbte.

Derudover er mindst 182 personer blevet såret under angrebet, der er det dødeligste angreb i år.

Det oplyser Afghanistans indenrigsministerium.

Ifølge Reuters har Islamisk Stat taget ansvaret for angrebet.

Der var omkring 1200 gæster til stede, da bomben eksploderede, oplyser deltagere ved festen.

- Blandt de sårede er både kvinder og børn, fortæller Nasrat Rahimi, der er talsmand for indenrigsministeriet.

Ifølge talsmanden havde en gerningsmand placeret sprængstof flere steder blandt bryllupsgæsterne.

Taliban har tidligere afvist at have noget med angrebet at gøre. Den islamistiske bevægelse fordømte angrebet, som den kaldte "forbudt og uberettiget".

Ifølge nyhedsbureauet AP mener den afghanske præsident, Ashraf Ghani, dog ikke, at Taliban kan "sige sig fri for ansvar".

Eksplosion ved scene

Eksplosionen skete i nærheden af en scene med musikanter, hvor "alle de unge, børnene og en masse mennesker var samlet", fortæller et øjenvidne.

- Jeg var sammen med brudgommen i et andet rum, da vi hørte braget. Og så kunne jeg ikke finde nogen. Alle lå på gulvet i salen, siger bryllupsgæsten Ahmad Omi.

De sårede er bragt til et lokalt hospital. Foran hospitalet befinder der sig store grupper af pårørende, hvoraf flere er dækket af blod.

Fordømmer angrebet

Eksplosionen skete i bygningen Dubai City, der ofte bruges til bryllupper. Den ligger i et område af Kabul, hvor det shiamuslimske mindretal hazarerne bor i større tal.

Sediq Seddiqi, der er talsmand for præsident Ashraf Ghani, fordømmer angrebet i et opslag på Twitter.

- Jeg er forfærdet over nyheden om selvmordsangrebet i en bryllupssal i Kabul. Det er et afskyeligt angreb mod vores folk. Hvordan er det muligt at træne et menneske og så bede ham om at sprænge sig selv i luften ved et bryllup? skriver han.