Udland

Jeffrey Epstein hængte sig selv i fængslet, viser obduktion

Konspirationteorier om, at milliardæren Jeffrey Epstein blev slået ihjel i sin fængselscelle, manes i jorden efter obduktion.

Siden den amerikanske finansmand og pædofilianklagede milliardær Jeffrey Epsteins dødsfald i et fængsel i New York er internettet kogt over med konspirationsteorier om, at der var tale om mord.

Men nu manes teorierne til jorden.

Den officielle obduktion af Jeffrey Epstein viser nemlig, at finansmanden tog sit eget liv ved at hænge sig selv i sin fængselscelle.

Det skriver New York Times på baggrund af udtalelser fra New Yorks retsmedicinske kontor.

Resultaterne kommer, seks dage efter Epstein blev fundet død i Metropolitan Correctional Center i Manhattan, hvor han sad fængslet, mens han afventede sin rettergang.

Havde forsøgt selvmord før

Forretningsmanden blev registreret som sexforbryder tilbage i 2008, efter han blev dømt for blandt andet at opfordre en mindreårig til prostitution. Efter de seneste anklager om menneskehandel og alvorlige overgreb mod adskillige mindreårige piger risikerede han 45 års fængsel.

Epstein blev anholdt 6. juli, og sidst i samme måned blev han fundet halvt bevidstløs i fængslet i New York efter, hvad der lignede et selvmordsforsøg.

Siden blev han overvåget tæt af personalet.

Minister blev nødt til at gå af

Den højprofilerede sag mod Epstein fik i juli USA's daværende beskæftigelsesminister, Alexander Acosta, til at træde tilbage.

Acostas afgang kom, efter at han havde været under massiv kritik for et forlig, han som statsanklager for 11 år siden indgik i en sag mod Epstein.

Epstein slap dengang med 13 måneders fængsel for en relativt mild anklage. Milliardæren stod ellers over for en række anklagepunkter, der potentielt kunne have givet ham fængsel på livstid.

Dommen betød dog, at han stod registreret som sexforbryder.

Trump delte konspirationsteori

Den indflydelsesrige finansmand havde i årevis forbindelser til magtfulde politikere og finansfolk - herunder Donald Trump og Clinton-familien, skriver NBC.

Ifølge den højreorienterede komiker og kommentator Terrence Williams var forbindelserne til sidstnævnte så gode, at det måske var grunden til Epsteins død:

- Jeffrey Epstein havde informationer om Bill Clinton, og nu er han død, tweetede Williams dagen efter finansmandens død.

Tweetet opnåede enorm eksponering, da Donald Trump valgte at dele opslaget med sine mere end 60 millioner følgere.

Og det er ikke første gang, at præsidenten offentligt tager del i konspirationsteorier.

Han var blandt andet en af de bærende kræfter bag den såkaldte "Birther"-konspiration, der påstod, at tidligere præsident Barack Obama ikke var født i USA.

Han har også udtalt, at en af Clinton-parrets assistenters død som følge af selvmord tilbage i starten af 1990'erne var "meget mistænkelig", skriver The Washington Post.