Udland

Tyv gik viralt, da han lignede Ross fra 'Venner' - nu er han dømt

Skuespiller sværgede, at han ikke havde stjålet. Nu er dobbeltgængeren bag tremmer.

Et billede af en tyv gik sidste år viralt, fordi han i politiets efterlysning lignede karakteren Ross Geller fra tv-serien 'Friends' .

Nu er den 36-årige mand blevet idømt ni måneders fængsel. Det skriver The Guardian.

Han er dømt for tyveri og svindel begået i den engelske badeby Blackpool i september 2018.

Mange tusind så ligheden

Her var tyven gået ind på en restaurant i byen, hvor han havde snuppet en tegnebog fra en ubevogtet jakke og bagefter brugt et betalingskort derfra i flere butikker.

Et af stederne blev han fanget på et overvågningskamera med en ramme øl i favnen. Og det billede blev senere brugt til at efterlyse tyven.

Med sit let strittende sorte hår, mørke øjne og aflange ansigt, tog det ikke lang tid, før brugerne på sociale medier så ligheden mellem tyven og Ross Geller, der spilles af amerikaneren David Schwimmer.

Politiets Facebook-opslag nåede at blive set 23 millioner gange, delt 113.000 gange og fik ikke mindre end 160.000 kommentarer, før det blev slettet igen.

Skuespiller efterlignede tyv

Opslaget nåede også David Schwimmer selv, der valgte at reagere på de mange kommentarer om lighederne mellem ham og tyven.

I en video på Twitter og Instagram kommer han - ligesom tyven i Blackpool - gående i et supermarked med favnen fuld af øl ledsaget af teksten:

- Kære betjente, jeg sværger, det var ikke mig. Som I kan se, var jeg i New York. Til det hårdtarbejdende politi i Blackpool, held og lykke med efterforskningen, skrev skuespilleren.

Politiet gik efterfølgende ud og bekræftede med et glimt i øjet, at David Schwimmer var i USA den dag, tyveriet fandt sted og dermed var uden for mistanke.

Omfattende kriminel historik

Tyven, der er iransk statsborger, har 32 tidligere domme for at have begået 60 lovovertrædelser siden 2008 - lidt under halvdelen for tyveri.

De mange tilfælde af tidligere kriminalitet fik under retssagen dommeren til at udbryde, at han havde en "rystende, kriminel historik".

Den 36-årige lookalike ​kan dog se frem til snart at være på fri fod, da han allerede har afsonet halvdelen af sin dom, mens han ventede på at komme for en dommer.