Udland

Verdenskendt tenor beskyldt for sexchikane

Placido Domingo kalder beskyldningerne "dybt bekymrende og upræcise".

Den verdenskendte operasanger Placido Domingo beskyldes for i årtier at have udøvet sexchikane mod kvinder. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Anklagerne mod den 78-årige operasanger kommer fra en række kvinder, som fortæller, hvordan Domingo blandt andet har lovet, at han ville fremme deres karrierer, hvis de indvilgede i at have sex med ham. Nægtede de, følte de sig omvendt truet med, at det ville skade deres karrierer.

I alt otte sangere og en danser fortæller, at de er blevet udsat for sexchikane af den spanske superstjerne.

De forskellige hændelser skal være foregået over tre årtier - den første i slutningen af 1980'erne.

En kvinde fortæller, at Domingo stak sin hånd ind under hendes nederdel, og tre andre siger, at han tvang dem til våde kys - i et omklædningsrum, et hotelværelse og ved et frokostmøde.

Domingo afviser beskyldninger

Spanieren bliver anset som en af de største operasangere igennem tiderne og har sunget i over 4000 forestillinger og spillet 150 forskellige roller. Han er leder for operaen i Los Angeles.

Domingo har ikke svaret på detaljerede spørgsmål fra AP, men har offentliggjort en meddelelse:

- Beskyldningerne fra disse unavngivne personer, som går over 30 år tilbage, er dybt bekymrende og upræcise, som de bliver præsenteret. Ikke desto mindre smerter det mig, at jeg måske har gjort nogen kede af det eller fået dem til at føle sig utilpas - uanset hvor lang tid der er gået og på trods af mine bedste intentioner.

Én står frem med navn

Kun én af de ni kvinder, operasanger Patricia Wulf, har ønsket at stå frem med navn.

Hun fortæller, at Domingo gentagne gange konfronterede hende, når hun havde fri.

- Hver gang jeg kom ned fra scenen, kom han hen til mig, helt op i mit ansigt, og spurgte altid om det samme: ”Patricia, behøver du at tage hjem i aften?” siger Patricia Wulf til AP.

Hun fortæller, at hun hver gang afviste Placido Domingo.