Fængselschef forflyttet efter milliardærs selvmord i cellen

De amerikanske myndigheder vil nu undersøge, hvorfor der ikke blev holdt bedre øje med selvmordstruet fange.

Chefen for det fængsel i New York, hvor millionæren Jeffrey Epstein begik selvmord lørdag morgen, er blevet flyttet fra sin post, mens FBI og det amerikanske Justitsministerium undersøger omstændighederne omkring selvmordet.

To fængselsbetjente i den afdeling af fængslet, hvor Epstein sad, er samtidigt sendt på tvungen orlov, oplyser tv-stationen CNN.

Det er den amerikanske justitsminister William Barr, der har taget initiativet til forflyttelserne. Han siger til amerikanske medier, at han er ’oprørt og skuffet’ over, at fængslet ’mislykkedes med at passe ordentligt på denne fange’.

Fængslet, the Metropolitan Correctional Center, er blevet udsat for skarp kritik, siden det lykkedes den prominente fange at begå selvmord.

Jeffrey Epstein forsøgte allerede i juli at begå selvmord i sin celle og kom derefter under overvågning som ’selvmordstruet’.

Denne overvågning indebærer ifølge reglerne, at to vagter skulle tjekke ham hver halve time. Samtidigt måtte han ikke måtte være alene i sin celle, men skulle sidde i en tomandscelle.

Ifølge CNN var denne særlige overvågning fjernet fra Epstein, da han begik selvmord. Hans cellekammerat var blevet flyttet til en anden celle, og da Epstein blev fundet livløs klokken 6:30 lørdag morgen, var der gået flere timer, siden han sidst var blevet tilset af fængselsbetjentene.

Ifølge fængselsbetjentenes fagforening er forklaringen på det svigtende tilsyn, at fængslet længe har kørt med 70 procent bemanding, og at mange ansatte til gengæld har arbejdet op til 70 timer om ugen, skriver Washington Post.