Mordmistænkte teenagere fundet døde

Genstande, der tilhører de to eftersøgte og mordmistænkte teenagere, er fundet under en kilometer fra de to lig.

De to teenagere Bryer Schmegelsky og Kam McLeod, der er mistænkt for at have slået tre personer ihjel i Canada, er blevet fundet døde.

Det oplyser de canadiske myndigheder, der i et tweet erklærer eftersøgningen for ovre.

- Klokken 10 i morges fandt Manitoba-betjente ligene af to mænd, der menes at være de mistænkte, lyder det.

Genstande, der tilhører de to eftersøgte og mordmistænkte teenagere er fundet under en kilometer fra de to lig i et øde område af Canada ved Nelson River-floden i provinsen Manitoba.

En obduktion skal dog endeligt fastslå identiteten.

Nelson River i Manitoba-provinsen, hvor ligene af de to mænd er fundet.
Nelson River i Manitoba-provinsen, hvor ligene af de to mænd er fundet. Foto: Wikipedia

Midtpunkt i mordsag

De to teenagere blev oprindeligt meldt savnede, da de ikke var blevet set siden 22. juli.

Kort efter blev de imidlertid eftersøgt for drab.

Det amerikansk/australske kærestepar Chynna Noelle Deese og Lucas Robertson Fowler på henholdsvis 24 og 23 år blev 15. juli fundet dræbt i den nordlige del af den canadiske provins British Columbia. De var begge dræbt af skud.

Her har de to teenagere været

Fem dage senere blev den 64-årige canadiske universitetsprofessor Leonard Dyck fundet dræbt. Dyck blev fundet mere end 470 kilometer fra det første gerningssted, men trods den store afstand mener politiet alligevel, at det er de to eftersøgte teenagere, der stod bag.

Der er onsdag ingen oplysninger om, hvordan de to skal have mistet livet.

- På nuværende tidspunkt tror vi, at det her er ligene af de to mistænkte, der har været efterlyst i forbindelse med drabene i British Columbia, siger Jane MacLatchy, der er talsmand ved politiet.

Mændene har været betragtet som farlige. Der var indsat droner, hunde og pansrede køretøjer i jagten på dem. Også luftvåbnet har været involveret.

Far til flygtet frygtede selvmord

De to teenagere lærte hinanden at kende gennem arbejde i supermarkedet Walmart i deres hjemby Port Alberni, der ligger vest for Vancouver.

En ven til Bryer Schmegelsky fortæller, at han måtte droppe kontakten til ham, da han blev ved med at hylde Nazityskland. Siden er billeder dukket op af Schmegelsky, der poserer i camouflage-tøj.

Et andet billede viser et armbind med hagekors og en dolk fra Hitlerjugend med den tyske inskription "Blut und Ehre", blod og ære.

Bryer Schmegelskys far, Alan Schmegelsky, har fortalt til nyhedsbureauet The Canadian Press, at hans søn var på en "selvmordsmission".

- Han kommer til at være død i dag eller i morgen. Det er jeg sikker på. Hvil i fred, Bryer. Jeg elsker dig. Jeg er ked af, at alt det her er sket, sagde faren for to uger siden, da menneskejagten var på sit højeste.

Ifølge ham har Schmegelsky ikke haft en god barndom. Han har ifølge faren især haft det svært, efter forældrene gik fra hinanden, da han var fem år gammel.