Udland

20 års fængsel til mand, der sendte bomber til amerikanske politikere

Cesar Sayoc Jr. Ho / Ritzau Scanpix

Dommen er et resultat af en handel mellem Sayoc og anklagemyndigheden.

Cesar Sayoc, der har indrømmet at have sendt bomber til prominente demokratiske politikere i USA samt kritikere af Donald Trump, er idømt 20 års fængsel, skriver Washington Post.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dommen faldt ved en domstol i New York.

Sayoc sendte 16 hjemmelavede eksplosive genstande til 13 politikere og kendte personer i løbet af to uger i oktober sidste år, viser retsdokumenter ifølge CNN.

Til Obama, Clinton og De Niro

Blandt dem, han sendte de farlige forsendelser til, var Barack Obama, Hillary Clinton, senatorerne Cory Booker og Kamala Harris, skuespilleren Robert De Niro, samt demokratiske storsponsorer som George Soros og Tom Steyer. Ingen af genstandene detonerede, og ingen kom til skade.

Cesar Sayoc har siddet fængslet uden mulighed for at blive løsladt mod kaution siden han blev anholdt udenfor en forretning, der sælger dele til biler, i det sydlige Florida i oktober sidste år.

Hans forsvarere har lavet en aftale med anklagemyndigheden, der betød at han undgik tiltaler, der kunne have givet ham fængsel på livstid. Til gengæld tilstod han i marts i år i alt 65 lovovertrædelser.