Udland

Øjenvidner til massedrab i El Paso: - Folk løb som sindssyge

Gerningsmanden blev efter skyderiet anholdt af politiet.

Både ansatte og kunder i indkøbscenteret Cielo Vista i El Paso, Texas, blev skrækslagne vidner til, at 20 mennesker lørdag blev dræbt for øjnene af dem.

Gerningsmanden var ifølge politiet bevæbnet med en AK 47-lignende riffel, da han omkring klokken 11 lokal tid lørdag begyndte at skyde på folk, der var i gang med at købe ind i supermarkedet Walmart.

Leslie Diaz, som arbejder i Walmart-butikken, hvor skyderiet begyndte, fortæller til El Paso Times, at hun hørte skud uden for butikken.

- Folk løb som sindssyge. Så blev lyden af skud højere. Min første tanke var at få alle ud. Jeg så en lille pige, som jeg tog med ud ad bagdøren. Så hørte vi flere skud ved Dillards (en anden butik, red.).

Gemte sig bag salgsautomat

Robert Jurado var også ved indkøbscenteret sammen med sin mor, da skyderiet fandt sted. De to forsøgte at gemme sig for gerningsmanden ved at skjule sig bag nogle salgsautomater. Alligevel sigtede gerningsmanden mod Jurado.

- Han ramte mig ikke, fordi jeg dukkede mig, siger Jurado til El Paso Times.

Han og hans mor slap uskadte fra skyderiet, men han fortæller, at han så en kvinde blive skudt lige foran ham.

Skød tilfældige mennesker

Også Vanessa Saenz så gerningsmanden uden for Walmart.

Hun fortæller til Fox News, at hun hørte lyde, som hun i første omgang troede var fyrværkeri. Samtidig lagde hun mærke til, at kunderne i butikken opførte sig ”mærkeligt”. Da Saenz’s mor gjorde hende opmærksom på, at der ikke var tale om fyrværkeri, forsøgte hun at flygte ved at køre om bag butikken. Her så hun en mand, som bar på en riffel.

- Han sigtede bare på folk og skød direkte efter dem. Jeg så omkring tre-fire personer falde til jorden. Han skød bare mod tilfældige, siger hun til Fox News og tilføjer, at manden derefter gik ”nonchalant” ind i butikken.

Gerningsmand overgav sig til politiet

Da politiet ankom til stedet, blev gerningsmanden ifølge New York Times omringet, hvorefter han overgav sig.

Ifølge politichefen i El Paso, Greg Allen, vil delstatspolitiet anklage den mistænkte for mord, mens FBI ifølge New York Times overvejer, hvorvidt der er grundlag for at sigte ham for hadforbrydelse eller terrorisme.