Udland

Gerningsmand bag Dayton-skyderi identificeret - søster blandt ofrene

To masseskyderier i USA denne weekend har kostet mindst 29 mennesker livet.

Gerningsmanden er nu blevet identificeret, efter ni mennesker søndag blev dræbt og 27 såret under et skyderi i byen Dayton i delstaten Ohio.

Der er tale om den 24-årige Connor Betts fra byen Bellbrook i Ohio.

Betts blev skudt og dræbt af politiet. Hans motiv er endnu ukendt.

Ifølge lokale myndigheder er Betts' søster og hendes kæreste blandt de dræbte. Det skriver flere medier, blandt andet Washington Post.

Masseskyderiet kommer kun én dag efter, at 20 mennesker blev dræbt i et indkøbscenter i El Paso i Texas. Her blev den formodede gerningsmand anholdt kort efter skudepisoden.

Connor Betts blev dræbt mindre end et minut efter, at han åbnede ild. Dette skyldes, at en politipatrulje tilfældigt var i området, oplyser borgmesteren i Dayton Nan Whaley ifølge nyhedsbureauet AFP.

Politiet i Dayton oplyser, at Connor Betts umiddelbart er eneste gerningsmand bag skyderiet i Dayton. Gerningsvåbnet var en pistol, som hurtigt kunne affyre mange skud, siger politiet. Betts bar også skudsikker vest.

Vidne: Det var skræmmende

Skyderiet fandt sted ved baren Ned Peppers Bar kort efter klokken et natten til søndag lokal tid. Baren ligger i Oregon District i Dayton, som politiet normalt betegner som et fredeligt og sikkert område.

NBC News har talt med øjenvidnet Anthony Reynolds, der befandt sig uden for baren.

- Det var kaotisk, og mange mennesker blev skudt. Det var skræmmende, siger Reynolds.

Han siger videre til tv-stationen:

- Jeg løb og forsøgte at råbe til så mange mennesker som overhovedet muligt, så de blev opmærksomme på, at der var en mand med et skydevåben.

Ifølge Reynolds stod han tæt på køen til baren, da skyderiet begyndte.

- I begyndelsen kunne jeg bare høre skudene. Så gik det op for mig, hvad der skete. Jeg så mennesker i køen blive skudt og falde omkuld, siger Reynolds.

En indbygger i Dayton fortæller BBC, at han var til en rapkoncert i nærheden af stedet, hvor skyderiet fandt sted, da han og de andre koncertgæster blev evakueret.

- Jeg blev meget chokeret. Vi blev alle evakueret meget hurtigt og sikkert, og vi blev bedt om at holde os fra Oregon-distriktet, siger Jae Williams ifølge BBC.