Udland

Voldstiltalt rapper modtaget med kram i USA

Efter knap en måned i svensk fængsel er rapperen A$AP Rocky tilbage i USA for at afvente dom i voldssag.

Den amerikanske rapper A$AP Rocky er lørdag morgen dansk tid landet i Los Angeles i USA. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Rapperen har været fængslet i Sverige i 28 dage efter at være blevet tiltalt for vold mod en 19-årig mand, som han var i uoverensstemmelse med på åben gade i Stockholm 30. juni.

A$AP Rocky nægter sig skyldig i sagen.

Byretten i Stockholm løslod rapperen fredag, mens han afventer dom i sagen.

Lige efter meddelelsen fra retten om at rapperen var løsladt brød folk på tilhørerpladserne ud i stor jubel. Det var også en tydeligt glad A$AP Rocky, der omfavnede sin mor og andre pårørende i retslokalet.

- Jeg er meget glad, lød det fra hans mor Renee Black, da hun gik forbi pressefolkene uden for retssalen.

De første reaktioner fra rapperen selv faldt på det sociale medie Instagram. Her skriver han blandt andet:

- Tak af hele mit hjerte til alle mine fans, venner og alle i verden, der støttede mig i løbet af de seneste uger. Jeg kan overhovedet ikke forklare, hvor taknemmelig jeg er for jer alle.

Vil gerne udføre samfundstjeneste

Under fredagens retssag kom det frem, at rapperen selv er villig til at udføre samfundstjeneste, hvis han kendes skyldig i at have tæsket en 19-årig mand i Stockholm i juni.

- I ved, hvor jeg bor, I har mine kontaktoplysninger og min advokats kontaktoplysninger, og jeg har arbejdet med velgørenhed, så jeg har ikke noget imod at gøre sådan noget i weekenderne. Jeg er nem, lød det fra A$AP Rocky i retten.

Ud over ham var to øvrige personer tiltalt i sagen. De meldte sig også klar til at udføre samfundstjeneste, hvis de findes skyldige, lød det fra forsvarsadvokaterne.

Fløj hjem i privatfly

A$AP Rocky forlod Sverige via lufthavnen Arlanda fredag aften og satte kursen mod Los Angeles i et privat jetfly af typen Dassault Falcon 7X, skriver Aftonbladet.

En video fra landingen i Los Angeles' internationale lufthavn LAX viser, at rapperen og hans hold blev modtaget med kram.

Der ventes dom i sagen 14. august.

A$AP Rocky ankommer med venner og familie til Los Angeles i USA efter at have været fængslet i knap en måned