Udland

Voldsomt jordskælv udløser tsunamivarsel i Indonesien

Kort før klokken 17 dansk tid er tsunamivarslet blevet afblæst.

Opdatering 16.52: Indonesiens geofysiske agentur har nu afblæst tsunamivarslet.

Et voldsomt jordskælv har ramt ud for kysten ved den indonesiske ø Java og fået bygninger til at ryste i hovedstaden, Jakarta.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Skælvet er målt til 6,8 og ramte omkring 150 kilometer fra Labuan, sydvest for Jakarta. Ifølge United States Geological Survey, der er et videnskabeligt agentur under den amerikanske regering, fandt det sted i en dybde på 52,8 kilometer.

Først rapporterede Indonesiens katastrofeenhed ellers, at skælvet målte 7,4 på og at det havde fundet sted på ti kilometers dybde.

Ifølge AFP advarer landets katastrofeenhed efter jordskælvet om, at der kan komme en tsunami.

Bygninger rystede

Bygninger i Jakarta rystede i omkring et minut ved jordskælvet, da det ramte om aftenen lokal tid. Tv-optagelser viser, hvordan arbejdere løber ud af høje bygninger. Ifølge Geoscience Australia har skælvet kunne føles mere end 1000 kilometer væk fra epicenteret.

- Lysekronen i min lejlighed rystede, og jeg løb bare ned fra 19.-etage, fortæller 50-årige Elisa til nyhedsbureauet AFP.

- Alle andre løb også. Det var virkelig stærke stød, og jeg var virkelig bange.

Indonesien lægger ofte grund til seismisk og vulkansk aktivitet på grund af landets placering, hvor tektoniske plader støder sammen.