Udland

Rapperen A$AP Rocky løslades - 'kom hjem', tweeter Trump

Rapperen med det borgerlige navn Rakim Athelaston Mayers har i dag været til afsluttende retsmøde ved retten i Stockholm.

Rapperen A$AP Rocky og de to medtiltalte er på fri fod, oplyser retten i Stockholm.

Der falder endeligt dom i sagen 14. august, men det skønnes altså ikke nødvendigt, at de forbliver fængslet i Sverige frem til domsafsigelsen.

Du kan genlæse dagens begivenheder fra retten i Stockholm her:

Lige efter meddelelsen fra retten brød folk på tilhørerpladserne ud i stor jubel. Det var også en tydeligt glad A$AP Rocky, der omfavnede sin mor og andre pårørende i retslokalet.

- Jeg er meget glad, lød det fra hans mor Renee Black, da hun gik forbi pressefolkene uden for retssalen.

De første reaktioner fra rapperen selv faldt på det sociale medie Instagram. Her skriver han blandt andet:

- Tak af hele mit hjerte til alle mine fans, venner og alle i verden, der støttede mig i løbet af de seneste uger. Jeg kan overhovedet ikke forklare, hvor taknemmelig jeg er for jer alle.

Trump er glad

Også USA's præsident, Donald Trump, har blandet sig i sagen. Han har tidligere henvendt sig til den svenske regering med et ønske om, at man løslod rapperen. Det kunne Sverige dog ikke imødekomme med henvisning til, at alle er lige for loven.

Præsidenten viser sin begejstring for dagens beslutning på Twitter:

- Kom hjem hurtigst muligt, lyder det fra den amerikanske præsident.

Den svenske anklagemyndighed gik efter seks måneders fængsel til rapperen, som bærer det borgerlige navn Rakim Mayers.

Vil gerne udføre samfundstjeneste

Under fredagens retssag kom det frem, at rapperen selv er villig til at udføre samfundstjeneste, hvis han kendes skyldig i at have tæsket en 19-årig mand i Stockholm i juni.

- I ved, hvor jeg bor, I har mine kontaktoplysninger og min advokats kontaktoplysninger, og jeg har arbejdet med velgørenhed, så jeg har ikke noget imod at gøre sådan noget i weekenderne. Jeg er nem, lød det fra A$AP Rocky i retten.

Ud over ham var to øvrige personer tiltalt i sagen. De meldte sig også klar til at udføre samfundstjeneste, hvis de findes skyldige, lød det fra forsvarsadvokaterne.

Rakim Mayers har nægtet sig skyldig i tiltalen for vold mod den 19-årige mand, der har afghanske rødder.

Kalder det selvforsvar

A$AP Rocky har dog erkendt, at han både sparkede og slog afghaneren, men der var ifølge ham tale om selvforsvar.

Rakim Mayers blev anholdt natten til 3. juli, og han har siddet varetægtsfængslet i Sverige siden 5. juli. Både han og de to øvrige tiltalte risikerer op til to års fængsel, hvis de kendes skyldige.

En strafferetsekspert har tidligere vurderet over for TT, at det i så fald er mere sandsynligt med en betinget straf. Det betyder, at han ikke skal ind og afsone.

Det kan være på betingelse af, at han udfører et vist antal timers samfundstjeneste.