Udland

A$AP Rocky i retten: - Vi var bange, fordi min vagt blødte

Rapperen A$AP Rocky greb ind med vold, da han så sin sikkerhedsvagt bløde, forklarer han i retten i Stockholm.

Torsdag er det blevet den amerikanske rapper A$AP Rockys tur til at afgive forklaring i byretten i Stockholm, hvor han er tiltalt for vold mod en 19-årig mand.

Rapperen siger i retten, at den 19-årige mand og mandens ven blev ved med at følge efter ham og hans slæng gennem gaderne i Stockholm.

- Vi gik ned i kvarteret, hvor de også fulgte efter os. Vi bad dem igen om at lade være med at følge efter os. På dette tidspunkt var vi bange, fordi min vagt blødte, og jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente, siger A$AP Rocky, der har det borgerlige navn Rakim Mayers.

Advokaten for A$AP Rocky forklarer, at A$AP Rocky har ventet på at få chancen for at fortælle sin historie om episoden

Blødte efter slag med høretelefoner

Ifølge ham blødte sikkerhedsvagten, fordi den 19-årige mand med afghansk oprindelse havde kastet høretelefoner efter ham. Dette har afghaneren også selv erkendt i retten tidligere torsdag.

Forinden havde vagten skubbet til afghaneren, så høretelefonerne gik i stykker, for at få ham til at fjerne sig. Ifølge rapperen var vagten den første til at bruge fysisk kontakt.

Da A$AP Rocky ifølge eget udsagn så, at vagten blødte efter slaget med høretelefonerne, handlede han.

- Jeg greb ind og kastede med (navnet på den 19-årige mand, red.) og sparkede til hans arm. Jeg slog ham med knytnæve, siger han.

Flasker eller ikke flasker

Et spørgsmål, der også har fyldt i sagen, er, hvorvidt den 19-årige mand er blev slået med flasker, da han efter slagsmålet havde snitsår på armen.

Den 19-årige har to store ringe med sten i på højre hånd. Ringefinger og langefinger. A$AP Rockys forsvarer har tidligere spurgt den forurettede, om han selv tror det gør ondt at blive slået med de ringe. Den 19-årige siger selv, at konflikten optrappes meget hurtigt og uden grund.

- Jeg ved ikke noget. Vi snakker, og pludselig begynder de at mishandle mig, forklarer han og henviser til, at han blev slået med en flaske. Men han ved dog ikke, hvem der gjorde det og bliver spurgt af forsvareren, om det kan være fordi han har virket truende.

- Skulle fire eller fem mennesker være bange for mig? Deres kropsstørrelse er dobbelt så stor som mig. Jeg tror ikke, de var bange for mig, erklærede den 19-årige.

I retten forklarer A$AP Rocky, at han havde samlet nogle flasker op for at undgå, at afghaneren og hans ven brugte dem mod dem. Han erkender ikke at have brugt dem mod den 19-årige, der i retten sidder placeret bare fem meter fra den amerikanske rapper.

- Jeg lagde flaskerne fra mig igen, da jeg vurderede, at det ikke var smart at have dem i den her situation, forklarer Rakim Mayers i retten.

A$AP Rockys sikkerhedsvagt fik ham drejet væk fra slagsmålet, og da rapperen igen var på sit hotelværelse, tænkte han ifølge sin forklaring i retten, at han ikke ville anmelde kontroversen.

- Jeg tænkte ved mig selv, vil jeg anmelde det her? Vil jeg have den her sag i medierne? Det ville jeg ikke. Jeg ville bare lægge det bag mig. Jeg er på turné og vil ikke have koncerter aflyst, siger han.

Risikerer op til to års fængsel

Mens de tiltalte risikerer op til to års fængsel, hvis de kendes skyldige, har personer med indgående kendskab til det svenske retssystem vurderet, at det er mere sandsynligt med en betinget straf.

30-årige A$AP Rocky var på europæisk turné, da han blev anholdt. Han optrådte i Danmark, inden han i slutningen af juni rejste til Sverige for at spille på hiphopfestivalen Smash x Stadion i Stockholm.

Spørgsmålet for retten er, om rapperen udøvede vold eller handlede i nødværge under episoden 30. juni. Rapperen nægter sig skyldig, selv om han har erkendt, at der blev uddelt slag.

Både forurettede og den 30-årige rapper har afgivet forklaring torsdag. Fredag er det vidnernes tur.