Udland

Tre dræbt på amerikansk festival - politiet jagter gerningsmand

En gerningsmand er blevet dræbt af politiet, mens en anden gerningsmand menes at være på fri fod.

En eller flere gerningsmænd har søndag eftermiddag lokal tid åbnet ild ved en madfestival i byen Gilroy i Californien, USA.

Tre personer er blevet dræbt, og 15 er såret. Desuden er en gerningsmand blevet dræbt.

Det sagde politichefen i Gilroy, Scot Smithee, på et pressemøde mandag morgen dansk tid.

Politichefen forklarede, at gerningsmændene trængte ind på festivalens nordlige del ved at bruge et værktøj til at klippe hul i hegnet.

Ifølge AP og Reuters mener politiet, at der er stadig er en mistænkt person på fri fod, som lige nu jagtes af en større politistyrke i området omkring Gilroy. Optagelser fra festivalen viser også, at FBI er involveret.

Omkring klokken 17.40 lokal tid åbnede mindst en gerningsmand ild med en riffel mod folk på festivalen, men politi på stedet besvarede ilden inden for et minut. En gerningsmand blev herved skudt og dræbt.

En eller flere gerningsmænd har søndag åbnet ild på en madfestival i Californien. Video: Jonas H. R. Moestrup

Det vides ikke, om denne anden mulige gerningsmand var bevæbnet og deltog aktivt i skyderiet.

Politiet arbejder fortsat i området omkring festivalpladsen og anser situationen som igangværende. Derfor advarer politiet borgere mod at komme i nærheden af området.

Hvad motivet bag skyderiet var, er fortsat uklart.

Vidner beskriver kaotiske scener, da de første skud blev affyret.

- Først troede jeg, det var fyrværkeri. Men så var der en, der sagde, vi skulle gå i dækning, fordi der var en skytte, fortæller et vidne.

En eller flere gerningsmænd har søndag eftermiddag lokal tid åbnet ild ved en madfestival i byen Gilroy i Californien, USA. Vidner beskriver, at de måtte løbe fra pladsen.

Præsident Donald Trump har via Twitter reageret på skyderiet:

Gilroy er en by med omkring 50.000 indbyggere i den nordlige del af delstaten Californien. Festivalen, hvor skyderiet har fundet sted, er en årlig tilbagevendende hvidløgsfestival, Gilroy Garlic Festival.

Festivalen strækker sig over tre dage og tiltrækker omkring 100.000 mennesker.