Drabsmistænkte set i lille by - beboere bedt om at låse døre og vinduer

16x9
Politiet beskriver de formodede gerningsmænd som farlige. Foto: - / Ritzau Scanpix

Canadisk politi mistænker de to mænd for at stå bag tre drab. Faren til den ene frygter, at hans søn er på en "selvmordsmission".

Den intense menneskejagt på to drabsmistænkte canadiske teenagere - Bryer Schmegelsky og Kam McLeod - fortsætter nu på ottende døgn i den canadiske vildmark.

Mandag peger pilen i retning af den lille by York Landing med 450 beboere i det nordlige Manitoba i Canada. Her er de to blevet spottet af Bear Clan Patrol, en lokal overvågningsgruppe, skriver The Guardian.

Canadisk politi oplyser på Twitter, at de er massivt til stede. Samtidig opfordrer de byens borgere til at blive indendørs og lukke og låse døre og vinduer.

Både det canadiske politi og militær deltager i den store eftersøgning, hvor flyvevåbnet assisterer fra luften med helikoptere, mens politiet fortsætter jagten på landjorden.

Mistænkes for drab på tre

Før de eftersøgte teenagere blev spottet i området, var efterforskningen fokuseret omkring byen Gillam - 80 kilometer fra York Landing.

Her har de to teenagere været

Canadisk politi mistænker de to mænd for at stå bag drabet på en amerikansk kvinde, hendes australske kæreste og en canadisk universitetsprofessor.

Parret Chynna Noelle Deese og Lucas Robertson Fowler på henholdsvis 24 og 23 år blev 15. juli fundet dræbt i den nordlige del af den canadiske provins British Columbia. De var begge dræbt af skud.

Fem dage senere blev den 64-årige universitetsprofessor Leonard Dyck fundet dræbt. Dyck blev fundet mere end 470 kilometer væk fra det første gerningssted, men trods den store afstand mener politiet alligevel, at det er samme gerningsmænd, som står bag.

Nazi-referencer

De formodede gerningsmænd er 18-årige Bryer Schmegelsky og 19-årige Kam McLeod. De lærte hinanden at kende gennem arbejde i supermarkedet Walmart i deres hjemby Port Alberni, der ligger vest for Vancouver.

Bryer Schmegelsky og Kam McLeod er mistænkt for tre drab.
Bryer Schmegelsky og Kam McLeod er mistænkt for tre drab. Foto: Rcmp Handout / Ritzau Scanpix

Den canadiske avis The Globe and Mail har opsporet en bruger hos spiludbyderen Steam, der kan knyttes til Bryer Schmegelsky.

Igennem spiludbyderen har avisen fået kontakt til én af Schmegelskys venner i spiluniverset. Vennen har delt en række billeder med avisen, som han modtog fra Schmegelsky i løbet af efteråret sidste år.

Han forklarer til The Globe and Mail, at han afbrød kontakten, da Schmegelsky blev ved med at hylde Nazityskland.

På et af billederne poserer Schmegelsky i camouflage-tøj. Et andet billede viser et armbind med hagekors og en dolk fra Hitlerjugend med den tyske inskription "Blut und Ehre", blod og ære.

Far frygter, at søn skal dø

Bryer Schmegelskys far, Alan Schmegelsky, har fortalt til nyhedsbureauet The Canadian Press, at hans søn er på en "selvmordsmission".

- Han kommer til at være død i dag eller i morgen. Det er jeg sikker på. Hvil i fred, Bryer. Jeg elsker dig. Jeg er ked af, at alt det her er sket, sagde faren onsdag.

Ifølge ham har Schmegelsky ikke haft en god barndom. Han har ifølge faren især haft det svært, efter forældrene gik fra hinanden, da han var fem år gammel.