Udland

A$AP Rocky-fan truede med at sprænge svensk ambassade i luften

Fans støtter A$AP Rocky og vil have ham løsladt. Men det er op til den svenske domstol at afgøre.  Staff / Ritzau Scanpix

Den amerikanske rapper A$AP Rocky sidder varetægtsfængslet i Sverige, efter han ifølge tiltalen deltog i et slagsmål i Stockholm.

En dedikeret fan af rapperen A$AP Rocky er blevet arresteret i Washington DC, efter hun blandt andet har truet med at sprænge den svenske ambassade i luften.

Den populære musiker er lige nu fængslet i Sverige tiltalt for et voldeligt overfald, og det huede ikke den kvindelige fan Rebecca Kanter.

Ifølge et skriftligt notat beskriver en Secret Service-betjent, hvordan kvinden i tirsdags råbte ad den svenske ambassades personale og ødelagde dens ejendom. Det var dog først, da hun nægtede at forlade området, at politiet trådte til og arresterede hende, skriver blandt andet The Guardian.

Havde "besudlet den svenske ambassade"

Men det var ikke første gang, kvinden havde lagt vejen forbi den svenske ambassade i vrede.

Dagen forinden skulle hun ifølge The Guardian have troppet op og hældt væske fra en Coca-Cola-flaske på ambassaden, mens hun råbte, at hun ”vil sprænge den her motherfucker i luften”.

På sociale medier skrev hun efterfølgende, at hun havde ”besudlet den svenske ambassade”.

Efterfølgende blev hun løsladt mod kaution.

Støtte fra Trump

Rapperen, hvis rigtige navn er Rakim Mayers, har siddet fængslet i Sverige siden 3. juli. Han er blevet tiltalt for at have deltaget i et gadeslagsmål i Stockholm 30. juni, da han var i den svenske hovedstad for at spille en koncert.

Ud over A$AP Rocky er to andre personer også tiltalt, og flere kendte musikere har givet deres støtte til den fængslede rapper. Også den amerikanske præsident, Donald Trump, der opfordrede den svenske statsminister Stefan Löfven, til at løslade A$AP Rocky. Det har Löfven dog afvist.

- Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, sagde statsministeren i en udtalelse.

Sagen mod A$AP Rocky begynder i morgen og er sat til at vare tre dage.