Udland

Trump overvejer at stemple Antifa som terrororganisation

Præsident Trump overvejer at placere den antifascistiske venstrefløjsgruppe Antifa på USA's terrorliste.

USA's præsident, Donald Trump, overvejer at placere den yderliggående venstrefløjsorganisation Antifa (Antifaschistische Aktion) på USA's terrorliste.

Det skriver han på Twitter lørdag.

- Det overvejes at erklære Antifa - den feje, radikale, venstreorienterede gruppe, der går rundt og slår ikkevoldelige folk i hovedet med baseballkøller - for en større terrororganisation, skriver præsidenten.

Også den internationale kriminelle bande Mara Salvatrucha, der kendes som MS-13, skal ifølge Trump på den amerikanske terrorliste.

- Det vil gøre det nemmere for politiet at gøre sit arbejde, tilføjer han.

"Syge, slemme folk"

Donald Trump har gentagne gange kritiseret Antifa. Under et vælgermøde i North Carolina for nylig kaldte han bevægelsens medlemmer for "syge, slemme folk".

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Det er de republikanske senatorer Ted Cruz og Bill Cassidy, der har foreslået at placere organisationen på USA's liste over terrororganisationer.

De to senatorer betegner Antifas medlemmer som "terrorister og voldelige, maskerede banditter, der kæmper mod fascisme med egentlig fascisme".

I deres forslag henviser de blandt andet til et overfald på den konservative, amerikanske journalist Andy Ngo. Overfaldet skete under en demonstration i Portland, Oregon, i slutningen af juni, hvor venstreorienterede og højreorienterede demonstranter stødte sammen.

Kendt for vold og chikane

Ifølge den jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation League, der arbejder for at stoppe krænkelser af jøder og jødedom, er det uvist, hvor mange aktive medlemmer Antifa har i USA.

Den britiske avis The Independent skriver, at Antifa er kendt for sin brug af "direkte handling" og nævner ejendomsbeskadigelse, fysisk vold og chikane af personer, gruppen anser som fascister.

Medlemmer af Antifa støder ofte sammen med Trump-tilhængere.