Udland

Efterretningschef trækker sig efter strid med Trump

Opsigelsen kommer efter længere tids uenighed med præsidenten - blandt andet på spørgsmålet om forholdet til Rusland.

Direktøren for den nationale amerikanske efterretningstjeneste, Dan Coats trækker sig.

Det bekræfter præsident Donald Trump på sin Twitter.

Meddelelsen om efterretningschefens opsigelse kommer efter længere tids uenigheder mellem præsidenten og efterretningschefen. Uenighederne har blandt andet handlet om forholdet til Rusland.

Ifølge New York Times har der været kold luft mellem de to siden 2018, hvor præsident Trump i forbindelse med et møde med den russiske præsident Vladimir Putin satte spørgsmålstegn ved efterretningstjenesternes konklusioner om at Rusland forsøgte at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Senest skal Coats ifølge Washington Post have sat spørgsmålstegn ved fornuften i, at præsidenten har inviteret den russiske præsident Vladimir Putin til møde i Det Hvide Hus.

- Det bliver specielt, sagde Coats ifølge avisen i forbindelse med et foredrag, hvorefter publikum brød ud i latter.

Posten går til Mueller-kritikker

Posten som direktør for den nationale efterretningstjeneste går ifølge præsidentens tweet til det republikanske kongresmedlem John Ratcliffe.

Ratcliffe gjorde sig bemærket under onsdagens afhøringer af den særlige undersøger Robert S. Mueller. Her gik Ratcliffe særligt hårdt til Mueller på spørgsmålet om, hvorvidt der var blevet lagt hindringer i vejen for Muellers arbejde.