Udland

Liget af 12-årig fundet, 34 år efter præsidenten efterlyste hende

Jonelle Matthews, med den hvide ring omkring sig, under julekoncerten 20. december 1984. Videoen, hvor billedet stammer fra, menes at være de sidste billeder, der findes af pigen i live. Greeley Police Department

Jonelle Matthews fra Colorado forsvandt som 12-årig. Året efter efterlyste den amerikanske præsident hende. Nu er hendes lig blevet fundet.

35 år efter at 12-årige Jonelle Matthews forsvandt fra sit hjem i Colorado, er hendes jordiske rester blevet fundet.

Det oplyser det lokale politi, Greeley Police Department.

Jonelle Matthews forsvandt fra sine forældres hjem 20. december 1984. Hun havde været til en julekoncert og blev ved 20-tiden sat af foran sin hoveddør af en kammerat og dennes far. Da Jonelle Matthews egen far kom hjem en halv time senere, var den 12-årige pige ingen steder at finde.

Blev efterlyst af præsidenten

Trods national opmærksomhed og en intensiv politijagt lykkedes det først tidligere i denne uge at finde resterne af Matthews’ lig. Fundet blev gjort af nogle bygningsarbejdere, der var ved at udføre et arbejde i udkanten af byen Greeley. Det skriver flere amerikanske medier, herunder CBS News og Denver Post.

Dermed er der blevet sat et foreløbigt punktum i den 35 år gamle sag, der har fået national bevågenhed i USA.

I 1985 brugte den daværende præsident, Ronald Reagan, Jonelle Matthews som eksempel på de tusindvis af børn, der hvert år forsvandt.

- Forældre tigger og beder om hjælp, mange i breve til mig. For eksempel har jeg hørt om Jonelle Matthews fra Greeley i Colorado, der ville have fejret sin 13. fødselsdag med sin familie sidste måned, sagde Reagan ifølge CNN i marts 1985.

Reagan var som præsident med til at åbne et nationalt krisecenter for forsvundne børn. Sagen faldt sammen med, at man begyndte at efterlyse forsvundne børn på mælkekartoner i USA.

I forsøget på at løse nogle af de mange sager opfordrede Reagan desuden de nationale medier til at bringe billeder af forsvundne børn for at bringe opmærksomhed på emnet.

Jonelle Matthews forældre, Jim og Gloria, medvirkede på nationalt tv, og der blev opsat og uddelt tusindvis af plakater med hendes billede på.

Men uden resultat.

Har ikke opgivet

Trods årtiers uforrettet sag har hverken myndighederne eller byen opgivet at finde ud af, hvad der skete med den 12-årige pige.

I 2013 blev der således offentliggjort et billede af Jonelle Matthews, som man mente, hun ville se ud på daværende tidspunkt. I december sidste år fortalte politiet, at de genoptog efterforskningen af sagen i håbet om, at et genbesøg kunne løse mysteriet.

Gennem årene har politiet modtaget hundredvis af spor i sagen, men ingen er blevet dømt.

Ifølge CBS News arbejder politiet ”utrætteligt” for at finde ud af, hvad der skete dengang i 1984, og hvem der tog livet af den unge pige.