Udland

Sverige har svigtet USA's sorte, siger Trump i sag om fængslet rapper

USA's præsident Donald Trump kritiserer Sverige og statsminister Stefan Löfven i skarpe vendinger, efter rapperen A$AP Rocky er blevet tiltalt.

USA's præsident, Donald Trump, er langtfra tilfreds med, at den svenske anklagemyndighed har tiltalt den sorte amerikanske rapper A$AP Rocky for et overfald 30. juni i Stockholm.

- Meget skuffet over statsminister Stefan Löfven, der ikke har blandet sig. Sverige har svigtet sorte i USA. (...) Behandl amerikanere fair, skriver præsidenten på Twitter og fortsætter:

- Giv A$AP Rocky sin frihed. Vi gør så meget for Sverige, men det lader ikke til at være gengældt. Sverige burde i stedet fokusere på sit eget problem med kriminalitet.

Det er ikke første gang, Donald Trump forholder sig til A$AP Rockys frihedsberøvelse.

Allerede i sidste uge opfordrede han Stefan Löfven til at få musikeren løsladt.

Det afviste Löfven dog med følgende begrundelse.

- Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, sagde statsministeren og understregede at "alle er lige for loven, selv besøgende fra andre lande".

Flere kendte musikere som Kanye West, Post Malone, Justin Bieber, Nicki Minaj og Frank Ocean har desuden udtrykt deres støtte til rapperen. Blandt andet ved at benytte sig af hashtagget #freerocky.

Handlede i selvforsvar

A$AP Rockys forsvarsadvokat, Slobodan Jovicic, har sagt, at hans klient handlede i selvforsvar. Ifølge ham begynder retssagen på tirsdag.

Den svenske anklager har bedt om, at der afsættes tre retsdage til sagen.

A$AP Rocky slog for alvor igennem med sangen 'Fuckin' Problems' fra 2012.

Den har mere end 400 millioner afspilninger på streamingtjenesten Spotify.

Rapperen gav i juni koncert ved festivalen Tinderbox i Odense.