Udland

Krigsskib følger britiske skibe gennem Hormuzstrædet

Flåden har fået til opgave at følge skibe under britisk flag gennem Hormuzstrædet, siger regeringstalsmand.

Storbritannien er begyndt at lade et krigsskib følge alle skibe under britisk flag, der sejler gennem Hormuzstrædet.

Det oplyser en regeringstalsmand torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at Iran i sidste uge opbragte et skib, der sejlede under britisk flag.

Den britiske fregat "HMS Montrose" udførte den første følgesejlads onsdag aften.

- Flåden har fået til opgave at følge skibe under britisk flag gennem Hormuzstrædet enten enkeltvis eller i grupper, siger den britiske regeringstalsmand.

Tidligere har den britiske regering ellers meddelt, at den ikke havde ressourcer til at lade et krigsskib sikre passagen for olietankere og andre skibe i strædet.

Den ændrede politik er ikke et resultat af, at Storbritannien har fået ny premierminister i form af Boris Johnson. En embedsmand oplyser til Reuters, at regeringen har arbejdet på planen i nogle dage.

Danmark kan sende styrker

Hormuzstrædet er en af de vigtigste sejlruter for verdens olieforsyning.

Torsdag mødes USA, Storbritannien og andre lande ifølge Reuters i Florida for at drøfte, hvordan man kan beskytte skibe, der sejler i området omkring Iran.

Storbritannien har i de seneste dage arbejdet på at samle en europæisk ledet beskyttelsesmission for at sørge for sikker passage gennem Hormuzstrædet.

Også Danmark kan gå hen og blive en del af en international flådestyrke, der skal beskytte skibstrafikken i området mod iransk indblanding.

Udenrigsministeriet oplyste tirsdag, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) mandag aften diskuterede forslaget med sin daværende britiske kollega, Jeremy Hunt.