Massive oversvømmelser i nationalpark – tiger søger ly i seng

16x9
Et billede fra Wildlife Trust India, der viser tigeren på en seng i byen Hermuti. Tigeren brød ind i et forladt hus efter oversvømmelser i dens normale hjem, nationalparken Kaziranga. Foto: Samshul Ali / Ifaw / Wildlife Trust Of India / Ritzau Scanpix

Tigeren forlod selv huset efter noget tid.

Da en indisk familie vendte hjem efter oversvømmelser, mødte et noget specielt syn dem.

I en af husets senge lå en vild tiger.

Den indiske Wildlife Trust har udgivet et billede af tigeren, der brød ind i huset, efter at store dele af dens normale reservat, nationalparken Kaziranga, var blevet oversvømmet. Det skriver blandt andet CNN.

Tigeren blev beskrevet som
Tigeren blev beskrevet som "rolig" og "ikke en trussel". Foto: Handout / Ritzau Scanpix

Familiens hjem er placeret i byen Harmuti i regionen Assam i det østligste hjørne af Indien. Ikke langt fra byen findes Kaziranga-nationalparken, der er på Unescos verdensarvsliste, og som er hjem for tigre, elefanter, bjørne og næsehorn.

På Facebook har gruppen Wildlife Trust India skrevet, at deres dyrlæge blev sendt ud til huset for at bedøve tigeren, så den kunne blive flyttet ud af huset. Fordi tigeren var rolig og blev vurderet til ikke at udgøre en trussel, blev den dog ikke bedøvet. I stedet forlod den til sidst huset frivilligt.

95 procent under vand

Ifølge myndigheder i Assam-regionen mistede 83 dyr livet, da de forsøgte at flygte fra den oversvømmede nationalpark. I forsøget på at nå højere op i landskabet blev dyrene nødt til at krydse en motorvej.

Officielle beregninger siger, at mere end 95 procent af Kaziranga-nationalparken var under vand som følge af store mængder regnvand i Indien.

Ifølge CNN har 227 mennesker mistet livet som følge af oversvømmelserne, der begyndte tidligere på måneden, og som har ramt store dele i det sydøstlige Asien.

Mere end ti millioner mennesker menes at være påvirket af vandmængderne.

Nationalparken Kaziranga er hjemsted for verdens største bestand af indiske næsehorn. Her ses de under oversvømmelserne.
Nationalparken Kaziranga er hjemsted for verdens største bestand af indiske næsehorn. Her ses de under oversvømmelserne. Foto: Biju Boro / Ritzau Scanpix