Udland

Canadisk par fejrer nedskydning af løve med kys

Et britisk medie har startet en kampagne mod trofæjagt på baggrund af historien om det kyssende par.

Et billede af et canadisk par, der poserer sammen med en nedlagt løve, har givet parret massiv opmærksomhed.

Og det er ikke af den positive slags.

På billedet, der er taget i et sydafrikansk naturreservat, ser man parret Carolyn og Darren Carter kysse hinanden, mens en hanløve, som de har skudt og dræbt, ligger livløs foran dem.

Billedet blev lagt op på rejsearrangøren Legelela Safaris Facebook-side med teksten:

- Hårdt arbejde under Kalahari-solen. Godt arbejde. En monsterløve, skriver det canadiske medie National Post. Opslaget på Facebook er siden taget ned igen.

Tager afstand

Siden har flere medier bragt historien, og dyreelskere verden over står i kø for at tage afstand fra parret.

Den britiske avis The Independent har talt med Eduardo Goncalves, der er stifter af en kampagne, der skal forbyde trofæjagt. Han siger:

- Det ser ud, som om det var en tam løve, der blev dræbt alene med det formål at være genstand for en selfie.

Han har ikke pæne ord tilovers for det canadiske par, der også har lagt flere andre billeder af nedlagte dyr op på sociale medier.

- Det her par skulle skamme sig og lade være med at vise sig frem for kameraerne.

Det britiske medie The Mirror har startet en kampagne mod trofæjagt på baggrund af historien om det canadiske par. Under overskriften "Sygt par kysser for at fejre drabet på en storslået løve i et skræmmende billede" opfordrer mediet til, at trofæjagt bliver stoppet.

Vil ikke udtale sig

The Mirror har talt med Carolyn Carter, der ikke ønsker at fortælle, hvorfor hun og hendes mand går på jagt efter store afrikanske dyr.

- Vi er ikke interesserede i at kommentere det overhovedet. Det er for politisk, siger hun.

Der er ikke tale om ulovlig jagt. Safariparker i eksempelvis Sydafrika tager penge for, at især folk fra Vesten kan få lov til at skyde dyr i parkerne. Pengene bruges blandt andet på at sørge for opretholdelsen af safariparkerne.

Legelela Safari, der er det firma, som det canadiske par benyttede sig af, tager cirka 24.000 kroner for deres ture, der inkluderer jagt på for eksempel giraffer, zebraer, elefanter og løver.

Legelela Safari har afvist at udtale sig om sagen, skriver The Mirror.

Forsvarer trofæjagt

Steen Andersen fra 'Jagtmagasinet' på tv-kanalen dk4 er træt af det unuancerede billede, der efter hans mening er af trofæjagt.

Han har selv dyrket storvildtsjagt i over 20 år og fortæller, at hvis det ikke var for folk fra Vesten, der er villige til at betale store summer for at jage storvildt, ville der være en meget mindre bestand af dyr i Afrika.

- De lokale har en interesse i at bevare eksempelvis løver, fordi de er så mange penge værd. Penge, der er med til at beskæftige mange tusind mennesker. Hvis man gjorde jagten ulovlig, ville eksempelvis løverne miste værdien, og incitamentet for at holde dem i live ville forsvinde, siger han.

Han siger desuden, at økonomien i trofæjagt gør, at diversiteten i dyrebestanden er større, da jægerne vil have voksne dyr. Derfor bliver man nødt til at sørge for, at de er der, lyder det:

- Det gør mig ulykkelig og bekymret, når historier som denne med ægteparret bliver videregivet uden nuancer. For hvis man standser jagten, ødelægger man naturen og bestanden i områderne, og de kommer aldrig igen.