Monsun skaber voldsomme ødelæggelser i enorm flygtningelejr

Voldsom monsunregn i Bangladesh har efterladt tusindvis af rohingyaer i flygtningelejr uden tag over hovedet.

En voldsom monsunregn, der i disse dage hærger i det sydlige Asien, har gjort tusindvis af fordrevne rohingyaer i Bangladesh hjemløse.

Der er de seneste to uger faldet 58,5 centimeter regn i flygtningelejren i byen Cox's Bazar. Lejren regnes for at være verdens største flygtningelejr.

Det oplyser det meteorologiske institut i Bangladesh.

I lejren bor knap en million rohingyaer, der er flygtet fra Myanmar.

Mindst ti personer dræbt

De voldsomme vandmasser har siden begyndelsen af juli ødelagt knap 5000 skure bygget af bambuspinde og presenninger i flygtningelejren.

Det oplyser en talskvinde for Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Siden begyndelsen af april er lejren blevet ramt af flere end 200 jord- og mudderskred. Mindst ti personer er blevet dræbt, viser en rapport fra FN.

Derudover er knap 50.000 mennesker blevet påvirket af de mange mudderskred i lejren.

Alene i løbet af den seneste uge er to børn i lejren blevet dræbt, mens 6000 er blevet efterladt uden tag over hovedet på grund af monsunregnens ødelæggelser.

Flere lande ramt af ødelæggelser

I Chittagong-regionen, hvor Cox's Bazar ligger i den sydlige ende, er i alt 200 landsbyer blevet oversvømmet. Samlet set er 500.000 personer blevet fordrevet af regnen i regionen.

Monsunregnen hærger ikke kun i Bangladesh, men har også haft store konsekvenser i de omkringliggende lande.

Oversvømmelser og jordskred har kostet 55 mennesker livet i Nepal i løbet af de seneste dage, mens 33 er blevet kvæstet.

Derudover er 30 personer meldt savnet som følge af den voldsomme nedbør i Nepal.

Også i Indien er der meldinger om, at ti personer har mistet livet, mens mindst 1,5 millioner er blevet drevet på flugt fra vandmasserne.